Ισραήλ: Προσάρτηση εδαφών και «εκκένωση» Παλαιστινίων στη βάση του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα

Ισραήλ: Προσάρτηση εδαφών και «εκκένωση» Παλαιστινίων στη βάση του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα Facebook Twitter
Λωρίδα της Γάζας © EPA/MOHAMMED SABER
0

Το Ισραήλ προαναγγέλλει προσάρτηση εδαφών της Γάζας και αναγκαστικό εκτοπισμό Παλαιστινίων, μέσω του υπουργού Άμυνας, Ισραέλ Κατζ.

«Όσο η Χαμάς επιμένει στην άρνησή της να απελευθερώσει τους ομήρους, τόσο περισσότερα εδάφη θα χάσει, τα οποία θα προσαρτηθούν στο Ισραήλ», ανέφερε ο Ισραέλ Κατζ σύμφωνα με την Jerusalem Post. «Εάν οι όμηροι δεν απελευθερωθούν, το Ισραήλ θα συνεχίσει να παίρνει όλο και περισσότερα εδάφη στη Λωρίδα της Γάζας για μόνιμο έλεγχο» συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το Ισραήλ θα «εντείνει» την εκστρατεία του κατά της Χαμάς και θα χρησιμοποιήσει «όλες τις στρατιωτικές και πολιτικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένης της εκκένωσης του πληθυσμού της Γάζας νότια και της εφαρμογής του σχεδίου εθελοντικής μετανάστευσης του Αμερικανού προέδρου Τραμπ για τους κατοίκους της Γάζας».

Ο Κατζ έδωσε εντολή στον ισραηλινό στρατό «να καταλάβει επιπλέον περιοχές στη Γάζα, να εκκενώσει τον πληθυσμό και να επεκτείνει τις ζώνες ασφαλείας γύρω από τη Γάζα για να προστατεύσει τις ισραηλινές κοινότητες και τους στρατιώτες», ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιδέα του Ισραήλ για προσάρτηση της Γάζας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου δεν είναι καινούργια, αλλά έχει αποκτήσει δυναμική μετά τις πρόσφατες στρατιωτικές κλιμακώσεις και την επανέναρξη του πολέμου στον παλαιστινιακό θύλακα. 

Μετά την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο της Γάζας, η πολιτική και η στάση του Iσραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για τη Γάζα έχουν εξελιχθεί σημαντικά. Ο Νετανιάχου περιέγραψε αρχικά το σχέδιο του Τραμπ ως «επαναστατικό και δημιουργικό», ευθυγραμμιζόμενος με την ιδέα της αμερικανικής εμπλοκής. Η έγκριση του σχεδίου του Τραμπ από τον Νετανιάχου συνέβαλε στην ενίσχυση της υποστήριξής του μεταξύ της εθνικιστικής και ακροδεξιάς πολιτικής βάσης του Ισραήλ.

Η Γαλλία αντιτίθεται σε «οποιαδήποτε μορφή προσάρτησης» της Γάζας

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, δήλωσε ότι το Παρίσι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Λωρίδας της Γάζας ή της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

«Η Γαλλία είναι αντίθετη σε κάθε μορφή προσάρτησης είτε αυτή αφορά τη Δυτική Όχθη είτε τη Λωρίδα της Γάζας. Έχουμε ένα πολύ ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον της περιοχής - μια λύση δύο κρατών που θα ζουν ειρηνικά δίπλα-δίπλα», δήλωσε ο Μπαρό στους δημοσιογράφους στην ανατολική πόλη Ντιζόν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη έχει έλλειψη σε πυρίτιδα και TNT τη στιγμή που τα χρειάζεται περισσότερο

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει έλλειψη σε πυρίτιδα και TNT τη στιγμή που τα χρειάζεται περισσότερο

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλούνται να κινηθούν άμεσα, καθώς η Ρωσία, λειτουργώντας πλέον ως οικονομία πολέμου, μπορεί να ενισχύσει την παραγωγή της χωρίς τους περιορισμούς της φιλελεύθερης αγοράς
LIFO NEWSROOM
Φρίκη στην Αγγλία: Σκότωσε τον συγκάτοικο του, τον διαμέλισε σε 27 κομμάτια και τα σκόρπισε στο Μάντσεστερ

Διεθνή / Φρίκη στην Αγγλία: Σκότωσε τον συγκάτοικο του, τον διαμέλισε σε 27 κομμάτια και τα σκόρπισε στο Μάντσεστερ

Ο δολοφόνος συνελήφθη όταν ένας αστυνομικός που ασχολούταν με την υπόθεση πέρασε τυχαία δίπλα του, συνειδητοποιώντας ότι έμοιαζε με τον ύποπτο που είχε δει σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας
LIFO NEWSROOM
O Τραμπ ανακοίνωσε συνεργασία με την Boeing για αεροπορική «κυριαρχία» των ΗΠΑ έναντι της Κίνας

Διεθνή / O Τραμπ ανακοίνωσε συνεργασία με την Boeing για αεροπορική «κυριαρχία» των ΗΠΑ έναντι της Κίνας

Το νέο μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο ο Τραμπ χαρακτήρισε «το πιο φονικό αεροσκάφος στην ιστορία», θα λέγεται Boeing F-47 και θα επιχειρεί μαζί με ημιαυτόνομα μη επανδρωμένα αεροσκάφη
LIFO NEWSROOM
Τέλος οι συνεργασίες για Νοτιοκορεάτη σταρ μετά από υπόθεση με ανήλικη και τον θάνατό της

Διεθνή / Τέλος οι συνεργασίες για Νοτιοκορεάτη σταρ μετά από υπόθεση με ανήλικη και τον θάνατό της

Το σκάνδαλο με τον Κιμ Σου-χιουν αναζωπύρωσε μια συλλογική συζήτηση για τις αφόρητες πιέσεις που ασκούνται στις διασημότητες στη Νότια Κορέα, καθώς και για τη σκληρή και συχνά αδυσώπητη φύση της δημόσιας κριτικής
LIFO NEWSROOM