Κατάρρευση οροφής εργοστασίου στην Καμπότζη

Κατάρρευση οροφής εργοστασίου στην Καμπότζη Facebook Twitter
0

Τρεις νεκροί κι επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός της κατάρρευσης της οροφής εργοστασίου κατασκευής παπουτσιών για λογαριασμό αμερικανικής εταιρίας.

Μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μπαγκλαντές το νέο δυστύχημα έρχεται να αναδείξει εκ νέου τις επικίνδυνες συνθήκες εργασίας για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ασία.

Σε μία προσπάθεια να χρυσωθεί το χάπι μόλις πριν από μερικές ημέρες δόθηκε αύξηση στους εργάτες και πλέον οι μηνιαίες απολαβές ανέρχονται στα 75 δολάρια από τα 61.

«Η κατάρρευση προκάλεσε νεκρούς και τραυματίες εργάτες γεγονός για το οποίο θέλουμε να εκφράσουμε την λύπη μας εκ μέρους της κυβέρνησης και να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων. Υπάρχει σ' εξέλιξη έρευνα για το συμβάν, ώστε να επιβάλουμε μέτρα, που θ' αποτρέπουν την επανάληψη τέτοιων περιστατικών» δήλωσε ο Ιθ Σαχμένγκ, Υπουργός Κοινωνικής Προστασίας.

Η κατακραυγή για τις συνθήκες εργασίας οδήγησε τις ευρωπαϊκές εταιρίες να συμφωνήσουν με τις τοπικές κυβερνήσεις για επενδύσεις στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων στα εργοστάσια. Αντιθέτως οι αμερικανικές δεν έχουν συμπράξει σε αυτό το σχέδιο.

Πηγή: Euronews

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM