Κένυα: Με ποσοστό 98% επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Ουχούρου Κενυάτα

Κένυα: Με ποσοστό 98% επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Ουχούρου Κενυάτα Facebook Twitter
0

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κένυας Ουχούρου Κενυάτα κέρδισε τις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα με ποσοστό λίγο πάνω από 98%, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής.


Η συμμετοχή στις εκλογές αυτές, τις οποίες μποϊκοτάρισε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ραΐλα Οντίνγκα, ανήλθε στο 38,8%, σύμφωνα με τον Ουαφούλα Τσεμπουκάτι.


Ο Κενυάτα έλαβε 7,483 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 73.228 για τον Οντίνγκα. Το ποσοστό της συμμετοχής είναι κατά πολύ μικρότερο εκείνου των εκλογών της 8ης Αυγούστου (79%) που ακυρώθηκαν, εξαιτίας διαφόρων «παρατυπιών», από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM