Κίνα: Νεκρή διάσημη vlogger - Την πυρπόλησε ο πρώην της ενώ έκανε live streaming

Κίνα: Νεκρή διάσημη vlogger - Την πυρπόλησε ο πρώην της ενώ έκανε live streaming Facebook Twitter
Κίνα: Νεκρή διάσημη vlogger - Την πυρπόλησε ο πρώην της ενώ έκανε live streaming
0

Η Lamu, μία διάσημη vlogger στην Κίνα κατέληξε, αφού την έλουσε με βενζίνη ο πρώην σύζυγός της και στη συνέχεια την πυρπόλησε, την ώρα που εκείνη έκανε live streaming.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, η Lamu ήταν δημοφιλής στο Douyin, στην έκδοση TikTok της Κίνας, όπου είχε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς.

Υπέστη εγκαύματα στο 90% του σώματός της και πέθανε δύο εβδομάδες μετά την επίθεση.

Η υπόθεση προκάλεσε συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τη βία κατά των γυναικών στην Κίνα.

Η 30χρονη, από την επαρχία Jinchuan της Κίνας, ήταν γνωστή για τις χαρούμενες δημοσιεύσεις της σχετικά με την αγροτική ζωή και επαινέθηκε για το ό,τι δεν χρησιμοποιούσε μακιγιάζ στα βίντεό της, που είχαν εκατομμύρια likes.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η οθόνη της Lamu έγινε μαύρη αμέσως μετά την έναρξη του live streaming στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην σύζυγός της, που αναφέρεται από τα μέσα μόνο με το επίθετό του Tang, φέρεται να είχε εισβάλει στο σπίτι της οπλισμένος με μαχαίρι και βενζίνη.

Από το Γραφείο Δημόσιας Ασφάλειας της κομητείας Jinchuan ανέφεραν ότι μετά την επίθεση στις 14 Σεπτεμβρίου, η Lamu μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο και στη συνέχεια στο επαρχιακό νοσοκομείο της Sichuan για περαιτέρω θεραπεία.

Η οικογένειά της ζήτησε από τους followers της οικονομική βοήθεια και συγκεντρώθηκαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο γιουάν, περίπου 114.280 λίρες, σε μόλις 24 ώρες, σύμφωνα με το The Paper.

Ωστόσο, η Lamu δεν τα κατάφερε και πέθανε στις 30 Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα με το Beijing Youth Daily, ο Tang φέρεται να είχε ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας. Ο γαμπρός της Lamu είπε ότι είχε ακούσει τη γυναίκα του «να αναφέρει ότι ο Tang χτυπoύσε συχνά την αδερφή της.»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Lamu χώρισε τον Tang τον Μάιο και ο καθένας πήρε την επιμέλεια από το ένα από τα δύο τους παιδιά.

Λίγο αργότερα, ο Tang απείλησε να σκοτώσει το ένα παιδί εάν η Lamu δεν τον παντρευόταν ξανά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Έτσι και έγινε αλλά τελικά εκείνη τον εγκατέλειψε. Όταν δεν μπόρεσε να την εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, έψαξε και στους συγγενείς της ενώ χτύπησε την αδελφή της όταν εκείνη αρνήθηκε να του αποκαλύψει πού κρύβεται.

Η οικογένεια της Lamu κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έκανε καμία ενέργεια.

Τελικά, το ζευγάρι ξαναχώρισε και η Lamu πήρε την επιμέλεια και των δύο παιδιών.

Η αστυνομία είπε ότι ο Tang συνελήφθη στις 14 Σεπτεμβρίου ως ύποπτος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM