Κλείνουν «προληπτικά» πρεσβείες και προξενεία οι ΗΠΑ

Κλείνουν «προληπτικά» πρεσβείες και προξενεία οι ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι πολλές από τις αμερικανικές πρεσβείες και τα προξενεία της δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή, για λόγους ασφαλείας.

Η Μέρι Χαρφ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ διευκρίνισε ότι πρόκειται για μέτρο «προληπτικού χαρακτήρα» και δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία σχετικά με το αν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή ή ποιά προξενεία και ποιες πρεσβείες θα κλείσουν.

"Το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή σε πολλές πρεσβείες και προξενεία να μην λειτουργήσουν ή να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους την Κυριακή 4 Αυγούστου", είπε η Χαρφ που εξήγησε πως αυτό γίνεται «προληπτικά» για λόγους ασφαλείας με στόχο να προστατευθεί «το προσωπικό και οι επισκέπτες».

Μετά την 4η Αυγούστου, η αμερικανική κυβέρνηση θα μελετήσει την επαναλειτουργία των αντιπροσωπειών που θα έχουν κλείσει, είπε η Χαρφ που τόνισε όμως ότι είναι πιθανό ορισμένες από αυτές «να μείνουν κλειστές για πολλές ημέρες». Να σημειώσουμε πως η Κυριακή είναι η πρώτη μέρα εργασίας στις μουσουλμανικές χώρες.

Οι ΗΠΑ λαμβάνουν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες και στα προξενεία τους μετά την επίθεση στο προξενείο στη Βεγγάζη της Λιβύης την 11η Σεπτεμβρίου 2012, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους ο πρεσβευτής και άλλοι τρεις Αμερικανοί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM