Κορωνοϊός: «Είμαστε σε πόλεμο» - Διάγγελμα Μακρόν για τα νέα μέτρα στη Γαλλία

Κορωνοϊός: «Είμαστε σε πόλεμο» - Διάγγελμα Μακρόν για τα νέα μέτρα στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Σε ενισχυμένη καραντίνα μπαίνει η Γαλλία από την τρίτη το μεσημέρι λόγω κορωνοϊού ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά το διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

Όλοι οι πολίτες δόθηκε εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα σε απολύτως απαραίτητες περιστάσεις. Οι μετακινήσεις περιορίζονται στο ελάχιστο, διεμήνυσε ο Μακρόν.

«Γνωρίζω ότι αυτό που σας ζητάω είναι χωρίς προηγούμενο, όμως οι συνθήκες το απαιτούν. Βρισκόμαστε σε πόλεμο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Μακρόν για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας, όταν δεν κρίνεται απαραίτητο, με ισχύ από αύριο μεσημέρι και για 15 ημέρες. Οι πολίτες πρέπει να μένουν στα σπίτια τους.
-Ποινές σε όσους αψηφούν τα μέτρα

-Σφράγισμα των συνόρων για τις χερσαίες μετακινήσεις, σε συμφωνία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

-Ματαίωση του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών
-Επιστράτευση στρατού για τη μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία
-Αξιοποίηση του στρατιωτικού νοσοκομείου της Αλσατίας, κοντά στα γερμανικά σύνορα.

Η Γαλλία έχει ήδη κλείσει εστιατόρια, μπαρ, σχολεία και έχει απαγορεύσει τη λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων, όμως ο Μακρόν επισήμανε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εν καιρώ ειρήνης είναι αναγκαία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξάνονται.

Ο εθνικός οργανισμός Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε σήμερα 21 νέους θανάτους από τον Covid-19 με τον συνολικό απολογισμό να αυξάνεται στους 148, καταγράφοντας άνοδο περίπου 16%.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 6.633, από 5.423 χθες Κυριακή, μια αύξηση άνω του 20% σε διάστημα 24 ωρών.

Με πληροφορίες από BBC/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τις επόμενες μέρες Θα δούμε περισσότερη βία, συλλήψεις και οργή»

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη / «Τις επόμενες μέρες θα δούμε περισσότερη βία, συλλήψεις και οργή»

Ερντογάν εναντίον Ιμάμογλου: Η αρχή ή το τέλος μιας σκληρής σύγκρουσης; O διευθυντής της Milliyet, ο ανταποκριτής της «Süddeutsche Zeitung» και πολίτες περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και το χάος που απειλεί τη χώρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ιταλία: Ο Ρομάνο Πρόντι τραβάει on air τα μαλλιά δημοσιογράφου ενοχλημένος από ερώτημα

Διεθνή / Ιταλία: Ο Ρομάνο Πρόντι τραβάει on air τα μαλλιά δημοσιογράφου ενοχλημένος από ερώτημα

Όταν η δημοσιογράφος ζήτησε από τον Ρομάνο Πρόντι να σχολιάσει τη φράση «η ατομική ιδιοκτησία πρέπει να καταργηθεί, να περιοριστεί, να διορθωθεί, να επεκταθεί κατά περίπτωση και όχι δογματικά», εκείνος αντέδρασε έντονα
LIFO NEWSROOM
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM