Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα μετάλλαξης από τη Νότια Αφρική στη Γαλλία

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα μετάλλαξης από τη Νότια Αφρική στη Γαλλία Facebook Twitter
EPA
0

Ένα πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τη μετάλλαξη του ιού της Covid-19, που έχει αναγνωριστεί στη Νότια Αφρική, εντοπίστηκε στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας, λίγες ημέρες αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης.

Η μετάλλαξη αυτή, η οποία όπως εκείνη της Βρετανίας ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική, εντοπίστηκε χθες σε έναν άνδρα που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική και διαμένει στο Ο Ραν (ανατολικά), κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Επιστρέφοντας από τη Νότια Αφρική, ο άνδρας, που είχε εκδηλώσει συμπτώματα Covid-19, έκανε ένα τεστ στην Ελβετία. Αφού το τεστ βγήκε θετικό, πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός αλληλουχίας του ιού, που επιβεβαίωσε τη μετάλλαξη 501.V2, η οποία έχει εντοπιστεί στη Νότια Αφρική τον Οκτώβριο και ευθύνεται σε αυτήν τη χώρα για τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα.

Ο άνδρας, που έχει αποθεραπευτεί, «τέθηκε αμέσως σε απομόνωση στο σπίτι του μόλις εμφάνισε συμπτώματα» και «δεν είχε καμία επαφή υψηλού κινδύνου», διαβεβαιώνει το υπουργείο.

Ένα πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία στις 25 Δεκεμβρίου, στο Τουρ (κεντρικά), σε έναν Γάλλο που είχε φθάσει από το Λονδίνο λίγες ημέρες νωρίτερα.

Για τις δύο μεταλλάξεις, οι υγειονομικές αρχές «έχουν κινητοποιηθεί με στόχο να εντοπίζουν όσο το δυνατόν νωρίτερα κάθε ασθενή που έχει μολυνθεί προκειμένου να τον απομονώνει, να απομονώνει τις επαφές του και να τους υποβάλει σε τεστ για να αποφευχθεί με αυτόν τον τρόπο η διασπορά των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2 στη χώρα», διαβεβαίωσε το υπουργείο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλτα: Ελεύθερος με εγγύηση ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας για τη δολοφονία της Δάφνης Γκαλίζια

Διεθνή / Μάλτα: Ελεύθερος με εγγύηση ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας για τη δολοφονία της Δάφνης Γκαλίζια

Η οικογένεια της δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία καταδικάζει τις καθυστερήσεις στη δίκη του Γόργκεν Φένεχ μετά τη σύλληψή του το 2019 για τη δολοφονία του 2017
LIFO NEWSROOM
Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Διεθνή / Η συγκινητική ιστορία της «Νταίζη» του λαμπραντόρ: Την έκλεψαν και επέστρεψε επτά χρόνια μετά

Η Νταίζη είναι πλέον 13 ετών και πάσχει από προβλήματα υγείας, όμως όσος χρόνος της απομένει θα είναι γεμάτος αγάπη, λέει το ζευγάρι των ηλικιωμένων που την ξαναβρήκε
LIFO NEWSROOM
Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων Ισραηλινών ομήρων

Διεθνή / Νετανιάχου: Δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα των τριών αδύναμων, σκελετωμένων, Ισραηλινών ομήρων

Περιστοιχισμένοι από μαχητές της Χαμάς, οι όμηροι Ορ Λεβί, Ελί Σαραμπί και Οχάντ Μπεν Αμί, που φαινόντουσαν αδυνατισμένοι και αδύναμοι, αναγκάστηκαν να μιλήσουν στα εβραϊκά μπροστά στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί
LIFO NEWSROOM