Λαβροφ: Κανένας "ψυχρός πόλεμος" με τις ΗΠΑ

Λαβροφ: Κανένας "ψυχρός πόλεμος" με τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Σε μια προσπάθεια να πείσει πως η υπόθεση Σνόουντεν δεν επιβαρύνει τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας, ο  υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει «Ψυχρός Πόλεμος» με τις ΗΠΑ.

Η έκφραση αυτή δεν είναι τυχαία, αφού για τακτικές «ψυχρού πολέμου» είχε μιλήσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας για την πολιτική που επιλέγει να ακολουθήσει κάποιες φορές η Μόσχα.

«Είναι σαφές ότι δεν έχουμε Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας», είπε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην αμερικανική πρωτεύουσα μετά τις συνομιλίες που είχε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι και πρόσθεσε ότι η υπόθεση Σνόουντεν δεν επηρεάζει σε γενικές γραμμές τις σχέσεις των δυο χωρών.

Ο Λαβρόφ χαρακτήρισε πολύ θετική την ατμόσφαιρα στις συνομιλίες που είχε με τον Κέρι και είπε ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να συγκληθεί ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία στη Γενεύη το συντομότερο δυνατόν. Μάλιστα προκειμένου να ετοιμάσουν τις συνομιλίες αυτές, θα συναντηθούν ξανά στα τέλη του μήνα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Διεθνή / Αποκαλύψεις για τις απελάσεις του Τραμπ στο Ελ Σαλβαδόρ: Το 75% των μεταναστών δεν είχε ποινικό μητρώο

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πολλοί από τους απελαθέντες είναι «στην πραγματικότητα τρομοκράτες, εγκληματίες πολέμου και μέλη συμμοριών», ακόμη και αν δεν έχουν ποινικό μητρώο στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM