Μπαν Κι Μουν: Δηλώσεις κατά της ομοφοβίας από το Σότσι

Μπαν Κι Μουν: Δηλώσεις κατά της ομοφοβίας από το Σότσι Facebook Twitter
1

Μήνυμα για το σεβασμό στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων έστειλε κατά την ομιλία του στο Σότσι, ο λαμπαδηδρόμος και γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν. Αφορμή στάθηκε ο ρωσικός νόμος που ποινικοποιεί την προπαγάνδα υπέρ των ομοφυλόφιλων.

 

Αν και ήταν χαμογελαστός κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, το ύφος του σοβάρεψε όταν μίλησε για την ομοφοβία. «Πρέπει όλοι να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις επιθέσεις που γίνονται κατά των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ. Πρέπει να εναντιωθούμε στη σύλληψη, την κράτηση και τις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν», είπε ο Μπαν Κι Μουν.

Η ρωσική πλευρά και ο ίδιος ο πρόεδρος Πούτιν, διαβεβαιώνουν τις τελευταίες ημέρες ότι δεν πρόκειται να γίνει κανενός είδους διάκριση και ότι όλοι θα μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα. «Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι σε εφαρμογή η Ολυμπιακή Χάρτα, που απαγορεύει όλων των ειδών την προπαγάνδα γιατί πάνω από όλα αυτή είναι ένα αθλητικό γεγονός. Ας μιλήσουμε για αθλητικά και όχι για πολιτική».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια