Μυστηριώδης πνευμονία στην Κίνα έστειλε στο νοσοκομείο 59 ανθρώπους μέσα σε έναν μήνα

Μυστηριώδης πνευμονία στην Κίνα έστειλε στο νοσοκομείο 59 ανθρώπους μέσα σε έναν μήνα Facebook Twitter
0

Από μια μυστηριώδη πνευμονία άγνωστης προέλευσης ασθένησαν 59 άνθρωποι στην Κίνα, όπως ανέφεραν σήμερα οι κινεζικές αρχές.

Ωστόσο οι αρχές σήμερα διέψευσαν ότι πρόκειται για το Σύνδρομο Οξείας Αναπνευστικής Ανεπάρκειας (SARS) που ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων το 2003.

«Όλοι οι ασθενείς έχουν τεθεί σε καραντίνα», ανακοίνωσε η Δημοτική Επιτροπή Υγιεινής και Υγείας της Γουχάν. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, οι ασθενείς είναι συνολικά 59 και παρουσίασαν τα πρώτα συμπτώματα στο διάστημα μεταξύ 12-29 Δεκεμβρίου. Οι επτά από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η κατάσταση των υπολοίπων κρίνεται σταθερή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι.

Από την έρευνα των αρχών διαπιστώθηκε ότι πολλοί από τους ασθενείς είναι έμποροι στην ιχθυαγορά του Γουχάν. Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για γρίπη, για αδενοϊό, για το σύνδρομο SARS ή για το αναπνευστικό σύνδρομο Μέσης Ανατολής (MERS).

Το σύνδρομο SARS έπληξε την Κίνα το 2003. Στην πανδημία εκείνη έχασαν τη ζωή τους περίπου 800 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων στην Κίνα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, δεν έχει καταγραφεί καμία περίπτωση μετάδοσης της ασθένειας από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η πόλη έχει λάβει πολλά μέτρα για να περιοριστεί η εξάπλωσή της. Μεταξύ άλλων, έκλεισε την ιχθυαγορά και προχώρησε σε απολυμάνσεις χώρων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Διεθνή / Ιράν: Στους 65 οι νεκροί από την έκρηξη στο λιμάνι - Για «αμέλεια» μιλά η κυβέρνηση

Η έκρηξη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Ιράν προκάλεσε 65 θανάτους – Φωτιά από χημικά υλικά, αμέλεια και πολιτική αναταραχή στο φόντο των συνομιλιών ΗΠΑ-Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
LIFO NEWSROOM
Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM