Ο Μπερλουσκόνι θέλει τον Ταγιάνι ως υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροδεξιάς

Ο Μπερλουσκόνι θέλει τον Ταγιάνι ως υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροδεξιάς Facebook Twitter
0

Ο επικεφαλής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προτιμά για υποψήφιο πρωθυπουργό της κεντροδεξιάς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα. 

Για την ώρα, ο Αντόνιο Ταγιάνι δεν έχει λύσει την σιωπή του.

Ο «Καβαλιέρε», ως γνωστόν, αγαπά τις θεαματικές εκπλήξεις και, σύμφωνα με αναλυτές, θα ήθελε να επισπεύσει όλη διαδικασία, για να κερδίσει επιπλέον κεντρώους ψηφοφόρους. Όμως ο άμεσα ενδιαφερόμενος, έως τώρα, δείχνει να μην βιάζεται.

Πρόκειται για πολιτικό με πολυετή εμπειρία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο οποίος ανήκει στην μετριοπαθέστερη πτέρυγα της Φόρτσα Ιτάλια. Πολλοί αναλυτές, βέβαια, αναφέρουν ότι την συγκεκριμένη πρόταση δεν βλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκά, ο κύριος σύμμαχος του Μπερλουσκόνι, ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι.

Η ιταλική νομοθεσία δεν προβλέπει την επιλογή υποψήφιου πρωθυπουργού από κάθε κόμμα ή συμμαχία, πριν τις εκλογές.

Η κίνηση αυτή, γίνεται αναγκαία μόνον μετά την εκλογική αναμέτρηση, κατά τις διαβουλεύσεις των κομμάτων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και η τελική απόφαση, με την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ανήκει, ακριβώς, στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Προς το παρόν, ο Αντόνιο Ταγιάνι υπογραμμίζει τις άριστες σχέσεις του με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνει στους δημοσιογράφους ότι «οι προτάσεις που δέχθηκε τον τιμούν», αλλά, παράλληλα, υπενθυμίζει πως «δεν υπάρχει κανείς ο οποίος να μπορεί να αντικαταστήσει τον Μπερλουσκόνι, ούτε ως ηγέτη, αλλά ούτε και ως πολιτικό πρόσωπο που καταφέρνει να ενώνει διαφορετικές δυνάμεις».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM
Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ