Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Ιστορική επίσκεψη

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Ιστορική επίσκεψη Facebook Twitter
EPA
0

Ο πάπας Φραγκίσκος κατέφτασε σήμερα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο πλαίσιο μιας ιστορικής επίσκεψης για την καθολική εκκλησία. 

Το αεροσκάφος του Πάπα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι λίγο πριν από τις 22.00, τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) και θα παραμείνει στα ΗΑΕ έως και την Τρίτη.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας ποντίφικας επισκέπτεται την αραβική χερσόνησο.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα συναντηθεί με θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες ενώ, την Τρίτη, θα χοροστατήσει και σε μια τελετή, σε στάδιο της πρωτεύουσας.

Στη λειτουργία αναμένεται να παρευρεθούν τουλάχιστον 135.000 πιστοί.

Περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στα Αραβικά Εμιράτα, όμως μόνο ένας στους εννέα είναι υπήκοος της χώρας.

Η επίσκεψη του Πάπα αναμένεται να προκάλεσε αίσθηση σε διεθνές επίπεδο. Ο πρέσβης Αλ Αχμέντ δηλώνει ότι με την επίσκεψη «στέλνουμε ένα μήνυμα ειρήνης και συμβίωσης». Ο Πάπας Φραγκίσκος από την πλευρά του κάνει λόγο για «μια νέα σελίδα στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ των θρησκειών».

«Συχνά δημιουργείται η εντύπωση ότι στην Αραβία δεν υπάρχουν χριστιανοί» λέει ο καθολικός επίσκοπος Πάουλ Χίντερ. Περίπου ένα εκατομμύριο πιστοί ανήκουν στο ποίμνιό του Ελβετού επίσκοπου της Νότιας Αραβίας.

Κάποια σαββατοκύριακα τελεί μέχρι και δέκα θείες λειτουργίες και οι εκκλησίες είναι πάντα γεμάτες. «Μια ζωντανή εκκλησία μεταναστών» όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος. Οι πιστοί είναι επίσημα απεσταλμένοι διπλωμάτες, εκπρόσωποι από τον οικονομικό κλάδο και εργάτες «για τους οποίος η πίστη είναι κάτι σημαντικό» διευκρινίζει. Οι τελευταίοι προέρχονται από την Ινδία, το Πακιστάν, τη Σρι Λάνκα και τις Φιλιππίνες.

Ο βασικός λόγος της επίσκεψης του Πάπα είναι μια «διαθρησκευτική συνάντηση». Εάν ο Πάπας θελήσει να προσευχηθεί για τα θύματα του πολέμου στην Υεμένη (στον οποίο συμμετέχουν και τα Αραβικά Εμιράτα), τότε αυτό θα γίνει σεβαστό, λέει ο πρέσβης Αλ Αχμέντ. «Είναι ένας άνθρωπος της ειρήνης. Το γνωρίζουμε αυτό».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Ιστορική επίσκεψη Facebook Twitter
EPA
Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Ιστορική επίσκεψη Facebook Twitter
EPA

 Με πληροφορίες από New York Times και Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM