Οδηγούν πάλι την Αργεντινή προς τη χρεοκοπία

Οδηγούν πάλι την Αργεντινή προς τη χρεοκοπία Facebook Twitter
5

Απέρριψε αμερικανικό δικαστήριο την αίτηση της Αργεντινής να ανταλλάξει τα ομόλογα που είχαν εκδοθεί με τον αμερικανικό δίκαιο με άλλα τα οποία διέπονται από το δίκαιο της Αργεντινής. Την πρόταση είχε κάνει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σε μια προσπάθεια να απεγκλωβιστεί η Αργεντινή από την πίεση των funds που είναι γνωστά ως «γύπες» και πιέζουν να εισπράξουν την ονομαστική αξία των ομολόγων τα οποία εκείνοι αγόρασαν σε εξευτελιστική τιμή.

Σύμφωνα με την απόφαση που οδηγεί την Αργεντινή στο να ικανοποιήσει τους γύπες ή στο να οδηγηθεί σε νέα χρεοκοπία, η πρόταση που έκανε ο υπουργός Άξελ Κίσιλοφ "παραβιάζει τις αποφάσεις" του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης και "η Δημοκρατία της Αργεντινής δεν έχει το δικαίωμα να υλοποιήσει αυτήν την πρόταση".

Στις αρχές της εβδομάδας το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση, ουσιαστικά επικυρώνοντας την απόφαση που είχε εκδόσει το δικαστήριο της Νέας Υόρκης με την οποία υποχρεωνόταν η Αργεντινή να αποπληρώσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στα κερδοσκοπικά κεφάλαια NML Capital και Aurelius Management.

Η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρτσνερ ζητούσε από την αμερικανική δικαιοσύνη μια "δίκαιη και αμερόληπτη" διαπραγμάτευση σε αυτήν τη δικαστική διαμάχη.

Η Κίρχνερ άφησε περιθώρια για την εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης με αυτά τα κεφάλαια, κάτι που μέχρι τώρα αρνιόταν.

"Θέλουμε να τιμήσουμε το 100% των πιστωτών μας, το 92,45 που επαναδιαπραγματεύτηκαν το χρέος το 2005 και το 2010 και τους υπόλοιπους που δεν το έκαναν. Τους ζητάμε μόνο δίκαιους όρους", τόνισε.

Μετά την κατάρρευση της οικονομίας της το 2001 η Αργεντινή αποπληρώνει σταδιακά το χρέος της, ύψους περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πληρώνει όμως το χρέος σε όσους συμφώνησαν να αποπληρωθούν σε αναδιαρθρωμένα ομόλογα, κουρεμένα δηλαδή, ενώ αρνείται την πληρωμή των –κυρίως-κερδοσκοπικών κεφαλαίων που είναι το υπόλοιπο 7%.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μα γιατί δεν διαγράφει η Αργεντινή τα χρέη της με ένα νόμο και ένα άρθρο παρά τραβιέται 15 χρόνια τώρα σε δικαστήρια και η οικονομία της πνίγεται από την έλλειψη εμπιστοσύνης και κεφαλαίων? Καλά, η Βουλή της Αργεντινής δεν έχει σκαλιά να σκίσουν οι βουλευτές τις δανειακές συμβάσεις της χώρας τους με τα διεθνές κεφάλαιο?Ας πάει κάποιος απο τους οικονομολόγους του Συριζα να εξηγήσει στους Αργεντίνους συντρόφους τους πως γίνονται οι δουλείες.
ναι επειδή η πλάκα με την ατάκα 'μην καταλήξουμε αργεντινή' έχει παραγίνει ας δούμε μερικά στατιστικά..(από το πρώτο αποτέλεσμα που βγάζει το συριζαίικο google)ΑΕΠ Ελλάδας:http://www.tradingeconomics.com/greece/gdp-growth-annualΑΕΠ Αργεντινής:http://www.tradingeconomics.com/argentina/gdp-growthΚαι φυσικά οι παραπάνω εικόνες μεταφράζονται σε αντίστοιχα ποσοστά ανεργίας (πληροφοριακά η αργεντινή έχει να δει διψήφιο ποσοστό ανεργίας πάνω από εφτά χρόνια)Η διαφορά μεταξύ ελλάδας και αργεντινής είναι προφανής... η μεν αργεντινή καλώς ή κακώς έκανε κάτι για να αλλάξει την κατάσταση όταν η κρίση της χτύπησε την πόρτα ενώ η ελλάδα απλά περιμένει...Και πραγματικά δεν καταλαβαίνω μερικούς έλληνες σαν και σένα... δηλαδή όση πλύση εγκεφάλου και να σου χουν κάνει πως γίνεται ακόμα να πιστεύεις ότι πρέπει να συνεχίσουμε έτσι...υ.γ: όσο για το πως γίνονται οι δουλειές (σου ξέφυγε ο τόνος στο ποστ σου) δες εδώ: http://www.econews.gr/2012/04/20/argentini-ypf-fysiko-aerio/υπάρχει ποτέ περίπτωση να κάνουμε κάτι αντίστοιχο για τον ΟΤΕ που πωλήθηκε σε ακραίο discount στους φίλους μας τους γερμανούς?
Ναι να δούμε τα Αρτζεντίνιαν στατίστικς!Με τα οποία γελάει ολη η υφήλιος και ο υπουργός οικονομικών της αρνείται να πει on camera αν οι στατιστικές των υπηρεσιών του ισχύουν και στη πραγματικότητα!https://www.youtube.com/watch?v=KtMABGGSZDcΜια χώρα πλούσια σε πρώτες ύλες, πετρελαιο, φυσικό αέριο και αγροτική παράγωγη της οποίας όμως ο λαός κάνει πλιάτσικο σε σουπερ μαρκετ και φορτηγά με τρόφιμα για να φάει!Καλα που έγραψες για τη πώληση του ΟΤΕ και και μάλιστα με "ακραίο discount" κ γέλασα μεσημεριάτικα!!!22 ευρώ τη μετοχή πλήρωσαν οι Γερμανοί της Ντοιτσε Τελεκομ για να τον πάρουν. Σήμερα βρίσκεται σε υψη ρεκόρ 5ετιας. Ξέρεις πόσο είναι αυτό το ύψος? 12 ευρώ....Στα 5 με 6 ευρώ έπαιζε η μετοχή τα προηγούμενα χρόνια!Μεγαλύτερα κορόιδα δεν έχουν πιαστεί πουθενά αλλού όσο τους πιάσαμε εμείς με την πώληση του ΟΤΕ σε εξωφρενικά υψηλή τιμή λίγο πριν ξεκινήσει η κατρακύλα μας...http://www.capital.gr/q.asp?s=%u039F%u03A4%u0395
χωρίς πλάκα...σου γράφω για πλύση εγκεφάλου και μου απαντάς με link από τους 'φακέλους'?!?!?όσο για τον ΟΤΕ όπου η άγνοια σου βαράει κόκκινο διάβασε παρακάτω...περί τα μέσα του 2008 ανακοινώνεται το deal δημοσίου - DT με το οποίο η DT γίνεται βασικός μέτοχος.. ύψος deal περίπου 2,5 δις ευρώ...αυτό μάλλον το ξέρεις...αυτό που σου διαφεύγει είναι ότι εν μέσω αρνητικής ψυχολογίας για την ελληνική οικονομίας και ενώ η χρηματιστηριακή αξία της μετοχής διαλυόταν η DT συνέχιζε να ενισχύει τη θέση της... Σαν επιστέγασμα στα μέσα του 2011 το ελληνικό δημόσιο εξάσκησε το put να πουλήσει στην DT άλλο ένα 10%...οι τιμές αγοράς σε σχέση με το 2008 και το 2011 αποδεικνύουν το discount που έγραψα παραπάνω... θυμάμαι μέχρι και τα ξένα δίκτυα λέγανε τότε ότι η κρίση αποδείχθηκε τρομερή ευκαιρία για την DT..τώρα το γιατί πούλησε το δημόσιο σε αυτήν την ακραία χαμηλή τιμή είναι γνωστή ιστορία... ήταν τότε που ψάχναμε απεγνωσμένα 50 δις για να κατευνάσουμε τους πιστωτές...