OHE: 750 χιλιάδες άμαχοι στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης αντιμετωπίζουν "ακραίο κίνδυνο"

OHE: 750 χιλιάδες άμαχοι στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης αντιμετωπίζουν "ακραίο κίνδυνο" Facebook Twitter
0

Ο ΟΗΕ προειδοποίησε σήμερα ότι οι περίπου 750.000 άμαχοι που ζουν στο δυτικό τμήμα της Μοσούλης αντιμετωπίζουν «ακραίο κίνδυνο», την ώρα που προετοιμάζεται η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων για την ανακατάληψη αυτής της περιοχής από το Ισλαμικό Κράτος.

 

«Ελπίζουμε ότι θα γίνουν τα πάντα για την προστασία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στη δυτική όχθη του Τίγρη. Γνωρίζουμε ότι είναι αντιμέτωποι με έναν ακραίο κίνδυνο και φοβόμαστε για τη ζωή τους», τόνισε σε ανακοίνωσή της η Λίζε Γκράντε συντονίστρια ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ για το Ιράκ.

 

Παρόλα αυτά η Γκράντε πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ νιώθει «ανακούφιση» που μεγάλος αριθμός κατοίκων της ανατολικής Μοσούλης, την οποία έχουν ανακαταλάβει σχεδόν στο σύνολό της οι ιρακινές δυνάμεις, «μπόρεσαν να μείνουν στα σπίτια τους».

 

Το ΙΚ εξακολουθεί να ελέγχει το δυτικό τμήμα της πόλης, της δεύτερης μεγαλύτερης του Ιράκ, στην οποία ζούσαν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι πριν από την κατάληψή της από τους τζιχαντιστές το 2014.

 

Υψηλόβαθμοι Ιρακινοί αξιωματούχοι πρέπει τώρα να αποφασίσουν ποια στρατηγική θα ακολουθήσουν για να ανακαταλάβουν το δυτικό τμήμα της Μοσούλης, το οποίο είναι μεν μικρότερο από το ανατολικό, όμως σε αυτό είναι πιο εδραιωμένοι οι τζιχαντιστές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM