Οι Βερσαλλίες σχεδιάζουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο

Οι Βερσαλλίες σχεδιάζουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο Facebook Twitter
2

Κατοικία κάποτε των βασιλέων και σήμερα ένα από τα πιο πολυσύχναστα αξιοθέατα της Γαλλίας, το Ανάκτορο των Βερσαλιών σχεδιάζει μια νέα επιχείρηση με ένα πολυτελές ξενοδοχείο για να ενισχύσει τα οικονομικά του, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα γαλλικής εφημερίδας.


Ο οργανισμός που διαχειρίζεται το ανάκτορο προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου σε τρία κτίρια του 1680 που βρίσκονται ακριβώς έξω από τις πύλες των κήπων των Βερσαλλιών, με θέα μερικά από τα διασημότερα κτίριά του, αναφέρει η Journal du Dimanche.


Η ανακαίνιση των κτιρίων θα κοστίσει 4 έως 7 εκατ. ευρώ και άλλο τόσο η μετατροπή τους σε ξενοδοχείο, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα.


Ένα προηγούμενο σχέδιο για την οικοδόμηση εκεί ενός ξενοδοχείου είχε εγκαταλειφθεί λίγα χρόνια πριν.


Οι Βερσαλλίες μεταμορφώθηκαν από τον βασιλιά Λουδοβίκο 14ο τον 17ο αιώνα, από ένα κυνηγετικό περίπτερο, στην εκθαμβωτική καρδιά ενός απολυταρχικού κράτους, με εντυπωσιακό παλάτι και κήπους.


Ο διαγωνισμός για την 60ετή παραχώρηση των κτιρίων Grand Controle, Petit Controle και Pavillion, που προορίζονται να μετατραπούν σε ξενοδοχείο, θα κλείσει στις 14 Σεπτεμβρίου, γράφει η Journal du Dimanche.


Η διοίκηση των Βερσαλλιών δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί για να σχολιάσει το δημοσίευμα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια