Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν βρίσκουν νέους πράκτορες- και το πρόβλημα είναι το κινητό τους

Οι υπηρεσίες πληροφοριών δεν βρίσκουν νέους πράκτορες- και το πρόβλημα είναι το κινητό τους Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Δύσκολοι καιροί για τις υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερμανία αφού δεν μπορεί να βρει νέους πράκτορες. 

Οι υπηρεσίες πληροφοριών δυσκολεύονται να στρατολογήσουν πράκτορες μετά την περίοδο της πανδημίας, επειδή οι πιθανοί υποψήφιοι προτιμούν να εργάζονται από το σπίτι τους.

Επίσης σύμφωνα με τον επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας BND προτιμούν να μην αποχωριστούν το κινητό τηλέφωνό τους για κανένα λόγο.

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε ορισμένα προνόμια που θεωρούνται δεδομένα σήμερα», εξήγησε ο Δρ. Μπρούνο Καλ, περιγράφοντας πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί το σωστό προσωπικό, καθώς σταδιακά η προηγούμενη γενιά κατασκόπων, οι «μπέιμπι-μπούμερς», οδηγείται στη συνταξιοδότηση.

«Η τηλεργασία σπανίως είναι εφικτή στην BND, για λόγους ασφαλείας. Το να μην μπορούν να πάρουν το κινητό τηλέφωνό τους στη δουλειά πάει πολύ για τους νεαρούς που αναζητούν εργασία», πρόσθεσε μιλώντας σήμερα σε εκδήλωση για θέματα ασφαλείας. 

Στην ίδια εκδήλωση ο Δρ. Μπρούνο Καλ αναφέρθηκε στον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας, στην προσπάθεια της Κίνας να επικρατήσει στον Ινδο-Ειρηνικό και στη συνεχιζόμενη αστάθεια στη Μέση Ανατολή. 

Περίπου 6.500 άνθρωποι απασχολούνται σήμερα στην BND, σύμφωνα με τον ιστότοπο της υπηρεσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

Διεθνή / «Ες αύριον τα σπουδαία» λέει ο Τραμπ για Ουκρανία: «Μπορεί ακόμη να υπογραφεί η συμφωνία»

«Απλώς πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι πιο ευγνώμων», είπε για τον Ζελένσκι - Προανήγγειλε συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Αργεντινή και τον «σπουδαίο ηγέτη», Χαβιέρ Μιλέι 
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM