Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό

Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό Facebook Twitter
0

Ο «χαρισματικός» όπως τον αποκαλούν ηγέτης του Καναδά ορκίστηκε σήμερα πρωθυπουργός της χώρας.

Ο 43χρονος Τζάστιν Τριντό, διαδέχθηκε τον συντηρητικό Στίβεν Χάρπερ που κυβερνούσε τη χώρα από το 2006, και παρουσίασε τη νέα, φιλελεύθερη κυβέρνησή του στην οποία, για πρώτη φορά στα χρονικά, ο αριθμός των γυναικών υπουργών είναι ίσος με των ανδρών συναδέλφων τους.


Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό πρακτορείο, ο Τριντό ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στον Μπιλ Μορνό, 53 ετών. Ο Μορνό είναι πρώην επιχειρηματίας που έχει να επιδείξει φιλανθρωπικό έργο στο Τορόντο και νεοεισερχόμενος στην πολιτική σκηνή, αφού εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Οκτωβρίου με τους Φιλελεύθερους.


Το υπουργείο Εξωτερικών ανέλαβε ο Στεφάν Ντιον, 60 ετών, ο πρώην ηγέτης του Φιλελεύθερου Κόμματος το διάστημα 2006-8.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Καναδά, μια αυτόχθων, η Τζόντι Γουίλσον-Ρέιμπολντ, αναλαμβάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό Facebook Twitter

Η πρώην αρχηγός των Πρώτων Εθνών της Βρετανικής Κολομβίας (των ιθαγενών φυλών του Καναδά) θα τεθεί επίσης επικεφαλής της εθνικής επιτροπής ερευνών για την εξαφάνιση και τις δολοφονίες περίπου 1.200 αυτοχθόνων γυναικών από τη δεκαετία του 1980. Αυτή ήταν εξάλλου μια προεκλογική δέσμευση του Φιλελεύθερου Κόμματος.


"Οι Καναδοί όλης της χώρας στέλνουν το μήνυμα ότι ήρθε ο καιρός για πραγματική αλλαγή. Θα αρχίσουμε αμέσως να εφαρμόζουμε το σχέδιό μας για μια ισχυρή μεσαία τάξη" ανέφερε στο μήνυμά του ο Τριντό, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά και τη μητέρα του, την Μάργκαρετ Τριντό, την χήρα του πρώην πρωθυπουργού Πιερ Τριντό.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM