Ορμπάν: Μία ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ θα αναγκάσει την Ευρώπη να επανεξετάσει τη στήριξή της στην Ουκρανία

Ορμπάν: Μία ενδεχόμενη νίκη του Τραμπ θα αναγκάσει την Ευρώπη να επανεξετάσει τη στήριξή της στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η Ευρώπη θα χρειαστεί να επανεξετάσει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία αν ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγεί για δεύτερη προεδρική θητεία στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, καθώς η (ευρωπαϊκή) ήπειρος “δεν θα είναι ικανή να σηκώσει τα βάρη ενός πολέμου από μόνη της”.

Ο Όρμπαν είναι αντίθετος στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία και έχει ξεκαθαρίσει ότι ο Τραμπ ενστερνίζεται τις δικές του απόψεις, ενώ θα μπορούσε να διαπραγματευτεί μία ειρηνική διευθέτηση της πολεμικής κατάστασης για την Ουκρανία.

Ο ίδιος, υποστηρίζει τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών, απέναντι στη σημερινή αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις, στις προεδρικές εκλογές της Τρίτης.

“Εμείς (στην Ευρώπη) είναι αναγκαίο ν’ αντιληφθούμε ότι αν υπάρξει ένας πρόεδρος στην Αμερική που θα τάσσεται υπέρ της ειρήνης, εξέλιξη στην οποία, όχι μόνο πιστεύω, αλλά διαβάζω και τους αριθμούς προς την ίδια κατεύθυνση… Αν αυτό που αναμένουμε, συμβεί και η Αμερική υποστηρίξει την ειρήνη, τότε, η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμείνει (στη θέση της) υπέρ του πολέμου”, δήλωσε ο Όρμπαν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί

Διεθνή / Δομινικανή Δημοκρατία: «Παραμένουν θαμμένοι στα συντρίμμια» - Τουλάχιστον 113 οι νεκροί στο κέντρο

Συγγενείς και φίλοι των θαμώνων που αγνοούνται, παρέμειναν όλο το βράδυ έξω από το κέντρο με την ελπίδα να μάθουν νέα για τους ανθρώπους τους που βρίσκονταν παρόντες όταν κατέρρευσε η οροφή στο Jet Set
LIFO NEWSROOM
Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ράσελ Μπραντ: Θα παραθέσει ομιλία σε κολέγιο μετά τις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση

Ο ηθοποιός ανακοινώθηκε πως θα μιλήσει για την κουλτούρα του «cancel», για την ελευθερία του λόγου και τη λογοκρισία, μόλις οκτώ ημέρες μετά τις κατηγορίες εναντίον του
LIFO NEWSROOM