Παιδιά ζωσμένα με εκρηκτικά ανατινάχτηκαν σε αγορά της Νιγηρίας

Παιδιά ζωσμένα με εκρηκτικά ανατινάχτηκαν σε αγορά της Νιγηρίας Facebook Twitter
6

Μία μόλις ημέρα μετά την ανατίναξη 10χρονης καμικάζι σε αγορά της Νιγηρίας, δύο βομβιστές αυτοκτονίας, που πιστεύεται ότι ήταν παιδιά, σκόρπισαν τον θάνατο στη μικρή πόλη Ποτίσκουμ. Το νέο περιστατικό σημειώθηκε σε μία πολυσύχναστη αγορά την Κυριακή, "κλείνοντας" μία αιματηρή εβδομάδα που χαρακτηρίστηκε από κλιμάκωση της βίας και άφησε πίσω της εκατοντάδες νεκρούς.

Κατά την επίθεση στην Ποτίσκουμ σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν 26, ενώ στην επίθεση του Σαββάτου στη γειτονική πόλη Μαϊντουγκούρι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16.

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, η εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει αυξήσει τα χτυπήματα στη χώρα. Σε επιθέσεις εναντίον απομακρυσμένων χωριών την περασμένη εβδομάδα υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν περίπου 2.000 άτομα, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Είναι πραγματικά άξιον απορίας το γεγονός πως δεν ασχολήθηκαν σχεδόν καθόλου τα διεθνή μέσα με το θάντο 2000 αφρικανών(!!!) αλλά όλος ο πλανήτης ασχολείται με το θάνατο 12 μόνο λευκών. Θα μου πεις, ήταν πιασάρικο το θέμα με το Charlie Hebdo (που όλοι οι hipsters έμαθαν μετά τη δολοφονία των δημοσιογράφων του), είχε κι ένα όμορφο σλόγκαν, θα βοήθησε πολλούς πιστεύω να πάρουν like στο facebook, κανένα retweet στο twitter, η ακόμα καλύτερα να βρουν καμμιά γκόμενα ή γκόμενο. Πραγματική παρακμή αξιών παγκοσμίως. Δε ξέρω τι μας σώζει πλέον.
11.000 νεκροί μόνο πέρσι και χιλιάδες εκτοπισμένοι.Μην πέφτουμε, όμως, από τα σύννεφα. Δεν είναι τωρινό το φαινόμενο, ποτέ δεν ήταν:http://www.bbc.co.uk/blogs/legacy/thereporters/soutikbiswas/2010/10/how_churchill_starved_india.html
Συμφωνώ σε όλα οσα είπες απλά θεωρώ πως σοκάρει πιο πολύ μια τρομοκρατική επίθεση στην καρδία μιας Ευρωπαικής χώρας απο οτι σε ενα χωρίο στην Νιγηρία. Όχι γιατί αυτό που έγινε στο Παρίσι είναι πιο σημαντικό αλλά γιατί πλέον τέτοιου είδους φαινόμενα σε αυτές τις χώρες είναι συνηθισμένα.