Πέθανε από κορωνοϊό ο δημοσιογράφος και εκδότης Jean-Louis Servan-Schreiber

Πέθανε από κορωνοϊό ο δημοσιογράφος και εκδότης Jean-Louis Servan-Schreiber Facebook Twitter
Πέθανε από κορωνοϊό ο δημοσιογράφος και εκδότης Jean-Louis Servan-Schreiber (Wikipedia)
0

Σε ηλικία 83 ετών πέθανε το Σάββατο ο δημοσιογράφος και εκδότης Jean-Louis Servan-Schreiber, ιδρυτής του οικονομικού περιοδικού L'Expansion, όπως ανακοίνωσε σήμερα το περιοδικό Psychologies, ένα από τα γνωστότερα έντυπά του.

Η οικογένειά του επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Servan-Schreiber είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο Servan-Schreiber προερχόταν από οικογένεια δημοσιογράφων-εκδοτών-  ο  αδελφός του, Jean-Jacques Servan-Schreiber, ίδρυσε το περιοδικό L'Express - και ήταν ένας «δημοσιογράφος και δοκιμιογράφος με αστείρευτη περιέργεια», γράφει το Psychologies στον ιστότοπό του.

Γεννήθηκε το 1937 και, μετά την αποφοίτησή του από το Sciences-Po το 1960, ξεκίνησε να εργάζεται, αρχικά στην οικονομική εφημερίδα Les Échos, συνιδρυτής της οποίας ήταν ο πατέρας του και στη συνέχεια στο L'Express του αδελφού του.

Το 1967 αποφάσισε να ανοίξει τα δικά του φτερά, ιδρύοντας το L'Expansion, που μετατράπηκε κατόπιν σε έναν ισχυρό όμιλο στον χώρο του οικονομικού Τύπου με εκδόσεις όπως οι L'Entreprise, La Vie financière και La Lettre de l'Expansion.

Είχε γράψει πάνω από 20 δοκίμια, μεταξύ των οποίων και το «80 χρόνια, μια κάποια ηλικία» που εκδόθηκε στις αρχές του 2019 και ασχολείται με τα γηρατειά.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM