Πέθανε σε ηλικία 97 χρόνων η γηραιότερη νικήτρια των αμερικανικών καλλιστείων, Jo-Carroll Dennison.
Η Ντένισον, η οποία στέφθηκε Μις Αμερική κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και κόντρα στο θεσμό αρνήθηκε να εμφανιστεί με μαγιό αργότερα στην πασαρέλα, έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τον οικογενειακό της φίλο και βιογράφο της Έβαν Μάιλς.
Όπως ανέφερε ο Μάιλς, η πρώην Μις Τέξας «ήταν πρότυπο για γυναίκες και άνδρες σε έναν κόσμο όπου πολλοί μπαίνουν στον πειρασμό να λυγίσουν στις κοινωνικές προσδοκίες αντί να εμπιστευτούν και να ακολουθήσουν την δική τους ηθική πυξίδα».
Γεννημένη το 1923 στην πόλη Φλόρενς της Αριζάνα, έπαιρνε μέρος στα ιατρικά σώου των γονιών της, τραγουδώντας και χορεύοντας στα ταξίδια τους.
Εκπαιδεύτηκε ως γραμματέας προτού πάρει μέρος στον πρώτο διαγωνισμό ομορφιάς.
Στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «Finding My Little Red Hat», η Ντένισον έγραφε πως είχε ορκιστεί να μην πάρει ξανά μέρος σε δημόσιες εκδηλώσεις, μετά τα ταξίδια με τους γονείς της. Ωστόσο, κάποια στιγμή συμφώνησε να πάρει μέρος στα καλλιστεία Miss Tyler για ένα δωρεάν μαγιό από πολυτελές πολυκατάστημα.
Αφού κέρδισε στα τοπικά καλλιστεία, διεκδίκησε τον τίτλο της Μις Ανατολικό Τέξας και Μις Τέξας προτού διαγωνιστεί και κερδίσει το στέμμα τής Μις Αμερική το 1942, σε ηλικία 18 χρόνων.
Παρότι κέρδισε στην κατηγορία μαγιό, η Ντένισον τον επόμενο χρόνο μέχρι να παραδώσει το στέμμα της στην επόμενη νικήτρια, αρνήθηκε να φορά μαγιό. Εξήγησε την απόφασή της κατά την εκδήλωση για τα εκατό χρόνια του θεσμού, νωρίτερα φέτος:
«Τότε, το 1942, τα καλλιστεία υποτίθεται πως ήταν για την καλύτερη εμφάνιση. Παρόλα αυτά εγώ ποτέ δεν πίστεψα πως είχα κερδίσει τον τίτλο της Μις Αμερική λόγω της εμφάνισής μου, αλλά λόγω του τρόπου που ένιωθα για τον εαυτό μου. Με αυτό στο μυαλό, αρνήθηκα κατηγορηματικά να φορέσω μαγιό σε σκηνή μετά τον διαγωνισμό» είχε πει η ίδια.
Στην αυτοβιογραφία της, η Ντένισον εκφράζει την πλήρη υποστήριξή της στο κίνημα #MeToo, αποκαλύπτοντας πως είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση στην ηλικία των 12 χρόνων. «Είναι εκπληκτικό το πόσο άσχημα αντιμετωπίστηκαν οι γυναίκες στην Αμερική. Και είμαι τόσο περήφανη για το κίνημα MeTοο και τις γυναίκες που ήταν αρκετά γενναίες να βγουν μπροστά και να αποκαλύψουν την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν από άνδρες, αλλά και ευγνώμων που έζησα τόσο πολύ για να το δω να συμβαίνει» είχε γράψει η ίδια.
Με πληροφορίες από CNN