Πλημμύρες στη Βαλένθια: Νέες διαδηλώσεις - Διαμαρτύρονται για τα κλειστά σχολεία

Πλημμύρες στη Βαλένθια: Νέες διαδηλώσεις - Διαμαρτύρονται για τα κλειστά σχολεία Facebook Twitter
Διαδηλώσεις στη Βαλένθια/ Χ
0

Οικογένειες και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν στη Βαλένθια, ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τα σχολεία που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες στις οποίες σκοτώθηκαν 220 άνθρωποι.

Ο τρόπος με τον οποίο η τοπική κυβέρνηση διαχειρίστηκε τις πλημμύρες προκαλεί ακόμη αντιδράσεις. Μια ένωση εκπαιδευτικών κατηγόρησε τις αρχές ότι άφησαν το καθάρισμα των σχολείων στους δασκάλους και τους μαθητές. Κρατώντας πλακάτ με τα οποία καλούσαν τον πρόεδρο της Βαλένθια, τον Κάρλος Μαθόν, να παραιτηθεί, οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην πόλη, σχεδόν έναν μήνα μετά τη χειρότερη φυσική καταστροφή που έχει πλήξει την περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Πλημμύρες στη Βαλένθια: Πέντε άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

Πέντε άνθρωποι παραμένουν μέχρι και σήμερα αγνοούμενοι, αφού οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες της 29ης Οκτωβρίου παρέσυραν αυτοκίνητα και σπίτια, προκαλώντας σε κάποιες περιπτώσεις την κατάρρευσή τους. Τριάντα σχολεία δεν έχουν ανοίξει ακόμη, σύμφωνα με το συνδικάτο STEPV, με αποτέλεσμα 13.000 παιδιά να στερούνται το δικαίωμα στη γνώση. Στη διαδήλωση μετείχαν περίπου 5.000 άνθρωποι.

«Αισθανόμαστε εγκατάλειψη επειδή εκπαιδευτικοί, γονείς και εθελοντές αναγκάστηκαν να καθαρίσουν τα σχολεία. Είδαμε συνεργεία καθαρισμού σε ορισμένα σχολεία, όμως δεν επαρκούσαν», είπε ο εκπρόσωπος του STEPV, Μαρκ Καντέλα, στο πρακτορείο Reuters. Μια εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης είπε ότι από τις 11 Νοεμβρίου έχουν επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες 32.000 μαθητές από τις πληγείσες περιοχές.

Ο Μαθόν κατηγορείται από τους κατοίκους ότι καθυστέρησε να στείλει προειδοποιητικά μηνύματα για τις πλημμύρες. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έκανε λάθη αλλά αρνείται να παραιτηθεί και ισχυρίζεται ότι ο οργανισμός που είναι αρμόδιο για τη μέτρηση των υδάτινων ροών, την εποπτεία του οποίου έχει η κεντρική κυβέρνηση, δεν έστειλε εγκαίρως προειδοποίηση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Διεθνή / «Βοηθήστε το κορίτσι»: Πώς τα παιχνίδια για κινητά τηλέφωνα βγάζουν κέρδος προωθώντας τον μισογυνισμό

Οι διαφημίσεις παιχνιδιών για κινητά φαίνεται να χρησιμοποιούν θέματα ενδοοικογενειακής κακοποίησης, εξευτελισμού και μισογυνισμού για να προωθήσουν τα downloads
LIFO NEWSROOM