Πόλη στην Κίνα αποφάσισε να βάλει βαγόνια μετρό μόνο για γυναίκες

Πόλη στην Κίνα αποφάσισε να βάλει βαγόνια μετρό μόνο για γυναίκες Facebook Twitter
1

Η εταιρία λειτουργίας του μετρό στο Γκουανγκτζόου ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις 28 Ιουνίου η πόλη θα έχει συρμούς αποκλειστικά για γυναίκες.


Σε κάθε τρένο της γραμμής 1 θα υπάρχει ένα βαγόνι που θα προορίζεται αποκλειστικά για γυναίκες στις ώρες αιχμής, από τις 07.30 έως τις 09.30 το πρωί και από τις 5 έως το 7 το απόγευμα κατά τις εργάσιμες ημέρες, σύμφωνα με την εταιρία. Όλες τις υπόλοιπες ώρες, στα συγκεκριμένα βαγόνια μπορούν να επιβιβάζονται και άνδρες.


«Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο αναφορικά με την προστασία και το σεβασμό για τις γυναίκες», ανέφερε η εταιρία λειτουργίας του μετρό, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει τη γνώμη του επιβατικού κοινού αφού τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο σε δοκιμαστική βάση προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες βελτιώσεις.


Δεν υπάρχει κάποια νομική δέσμευση για τα βαγόνια που προορίζονται για γυναίκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, καθώς η διαφορετική μεταχείριση των επιβατών στα δημόσια μέσα μεταφοράς δεν έχει νομική βάση.

Πόλη στην Κίνα αποφάσισε να βάλει βαγόνια μετρό μόνο για γυναίκες Facebook Twitter


«Τα ζευγάρια, οι φίλοι και οι οικογένειες ίσως θέλουν να παραμείνουν μαζί, άρα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι σωστό να αναγκαστούν οι άνδρες επιβάτες να βγουν από τα συγκεκριμένα βαγόνια», δήλωσε στέλεχος της εταιρίας.


Η εταιρία λειτουργίας του μετρό έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση ύστερα από προτάσεις συμβούλων της, όπως η Σου Τζονγκγιάνγκ. Η Σου επεσήμανε ότι πολλές γυναίκες παραπονούνται για την αυξημένη κίνηση στις ώρες αιχμής και το γεγονός ότι γενικά είναι μικροκαμωμένες τις κάνει να νιώθουν πιο άβολα. Σύμφωνα με την αστυνομία του Γκουανγκτζόου, από το 2015 έχουν γίνει 74 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης στο μετρό της πόλης. «Επίσης, θέλουμε να εξαλείψουμε τις πιθανότητες να υποστεί μια γυναίκα παρενόχληση ενώ χρησιμοποιεί το μετρό», δήλωσε η Σου.

Πόλη στην Κίνα αποφάσισε να βάλει βαγόνια μετρό μόνο για γυναίκες Facebook Twitter

«Είμαι υπέρ του βαγονιού μόνο για γυναίκες. Τουλάχιστον, δεν θα κοιτά κανείς περίεργα όταν φοράω σορτς», δήλωσε η Λιανγκ, που ήθελε να δώσει μόνο το μικρό της όνομα.


Στο Γκουανγκτζόου ζουν περίπου 14 εκατομμύρια άνθρωποι.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε από την πείνα σε ισραηλινή φυλακή - Δεν του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες

Διεθνή / Ανήλικος Παλαιστίνιος πέθανε σε ισραηλινή φυλακή - Υποσιτισμό και κακουχίες, έδειξε η νεκροψία

Ο 17χρονος είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο γιατί έριξε πέτρες σε Ισραηλινούς στρατιώτες, κρατούνταν για πάνω από έξι μήνες χωρίς να του έχει απαγγελθεί καν κατηγορία
LIFO NEWSROOM
Απολύθηκαν εν μέσω κρίσης: Εργαζόμενοι της USAID απομακρύνθηκαν ενώ προσέφεραν βοήθεια στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Διεθνή / USAID: Στελέχη πρώτης γραμμής απολύθηκαν ενώ βρίσκονταν στο πεδίο, στη σεισμόπληκτη Μιανμάρ

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συνεχίσουν να είναι ο κύριος πάροχος ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως, ζητώντας από άλλα κράτη να εντείνουν τις προσπάθειές τους
LIFO NEWSROOM
Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Διεθνή / Κινδυνεύει να κλείσει την επιχείρησή της η ζωγράφος του «χειρότερου πορτρέτου του Τραμπ»

Η Σάρα Μπόρντμαν, η καλλιτέχνιδα πίσω από το επίσημο πορτρέτο του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως «πραγματικά το χειρότερο», λέει ότι οι έντονες αρνητικές αντιδράσεις που έγιναν viral έθεσαν σε κίνδυνο την 41χρονη επιχείρησή της
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Πώς οι ΗΠΑ πυροβολούν τα πόδια τους

Σύμφωνα με τις αγορές όλες οι οικονομίες θα πληγούν σε έναν ορατό χρονικό ορίζοντα από τους δασμούς Τραμπ, αλλά μεγαλύτερο θύμα θα είναι η ίδια η αμερικανική οικονομία, η οποία κινδυνεύει με ύφεση από έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια