Qatargate: Στη φυλακή για ακόμη έναν μήνα Τζόρτζι και Παντσέρι, αποφάσισε το δικαστήριο

Qatargate: Στη φυλακή για ακόμη έναν μήνα Τζόρτζι και Παντσέρι, αποφάσισε το δικαστήριο Facebook Twitter
0

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους συλληφθέντες για το Qatargate, το σκάνδαλο διαφθοράς από το Κατάρ, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι και ο πρώην ευρωβουλευτής Πιερ Αντόνιο Παντσέρι.

Από το σπίτι του Τζόρτζι κατασχέθηκαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Η έρευνα στο σπίτι του στο Αμπιατεγκράσο, στην περιοχή του Μιλάνου, έγινε έπειτα από αίτημα της βελγικής δικαιοσύνης και εκεί εντοπίστηκε το εν λόγω ποσό, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. 

Ο σύντροφος της Εύας Καϊλή έχει διατελέσει βοηθός του πρώην ευρωβουλευτή Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, που φαίνεται ότι είναι ο δεύτερος που προφυλακίζεται.

Οι προφυλακισθέντες θα παραμείνουν κρατούμενη για ακόμη έναν μήνα.

Όσον αφορά στην κα Καϊλή, ο δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, ανέφερε στο AFP ότι η λήψη απόφασης από το προδικαστικό συμβούλιο για το αν θα προφυλακιστεί ή θα αφεθεί ελεύθερη η Ελληνίδα ευρωβουλευτής αναβλήθηκε για τις 22 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα παραμείνει προφυλακισμένη.

Κατά πηγές, ο Τζόρτζι ήταν αυτός που κάλεσε τον πατέρας της Καϊλή να παραλάβει τα χρήματα από το σπίτι τους. Πηγή από την οικογένεια, ωστόσο, μιλώντας στον Alpha, διέψευσε τις πληροφορίες πως ο Αλέξανδρος Καϊλής εντοπίστηκε με βαλίτσα με τεράστιο χρηματικό ποσό στην κατοχή του. 

Η έρευνα για την υπόθεση φαίνεται πως κρατούσε για τουλάχιστον έναν χρόνο και κατέληξε με τις τέσσερις συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Διεθνή / Γερουσιαστής «σπάει» κάθε ρεκόρ με ομιλία άνω των 25 ωρών κατά του Τραμπ - «Έφυγε κουτσαίνοντας»

Ο Κόρι Μπούκερ στεκόταν όρθιος στο βήμα για περισσότερο από μία ημέρα, πίνοντας μόνο νερό, απαριθμώντας τις επιπτώσεις της πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι σήμερα
LIFO NEWSROOM
Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Διεθνή / Ο ηγέτης των Σερβοβόσνιων διαφεύγει στη Μόσχα καθώς οι Αρχές εντείνουν τις προσπάθειες σύλληψής του

Η Μόσχα έχει μακρά παράδοση αδιαφορίας προς τα εντάλματα της Interpol, όταν πρόκειται για πρόσωπα με πολιτική σημασία ή συμμαχική στάση απέναντι στο Κρεμλίνο
LIFO NEWSROOM
Τα νομοσχέδια κατά των τρανς στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία», προειδοποιεί φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Τα νομοσχέδια κατά των τρανς ατόμων στις ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο «ακραία»

Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 1.570 προτεινόμενα νομοσχέδια που στοχεύουν στα δικαιώματά τους, με 527 μόνο τους πρώτους τρεις μήνες του 2025
LIFO NEWSROOM