Ρωσία και ΗΠΑ συμφωνούν για κατάπαυση πυρός στη Συρία και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας

Ρωσία και ΗΠΑ συμφωνούν για κατάπαυση πυρός στη Συρία και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας Facebook Twitter
0

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των ΗΠΑ συζήτησαν σήμερα τις επερχόμενες συνομιλίες που θα διεξαχθούν στο Μόναχο της Γερμανίας με αντικείμενο την κατάσταση στη Συρία και συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να επιτευχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός και να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους εγκλωβισμένους.


Ο Ρώσος υπουργός Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ενόψει της συνεδρίασης, στις 11 Φεβρουαρίου στο Μόναχο, της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης για τη Συρία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.


Οι δύο υπουργοί "συμφώνησαν ότι είναι αναγκαία μια άμεση κατάπαυση του πυρός και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε όλες τις πολιορκημένες περιοχές", συνεχίζει η ανακοίνωση.


Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, αμφότεροι επανέλαβαν ότι αντιτίθενται σθεναρά στην επιβολή προϋποθέσεων που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM