Ρωσία: Τουλάχιστον 40 νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα

Ρωσία: Τουλάχιστον 14 νεκροί από την επίθεση σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα Facebook Twitter
0

Βαριά οπλισμένοι και κρατώντας πολυβόλα, πέντε δράστες εισέβαλα στον συναυλιακό χώρο του δημαρχείου Crocus κοντά στη Μόσχα, και σκόρπισαν τον όλεθρο, το βράδυ της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, τουλάχιστον πέντε άτομα ντυμένα με παραλλαγή και κινούμενα με στρατιωτικό τρόπο, άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αδιακρίτως στον συναυλιακό χώρο στο Κρασνογκόρσκ κοντά στη Μόσχα.

Τοπικά μέσα κάνουν λόγο για 40 νεκρούς και 100 τραυματίες. Τον αριθμό επιβεβαίωσε και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας, FSB.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε ότι σημειώθηκε έκρηξη, κατά συνέπεια της οποίας έπιασε φωτιά στο κτήριο όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Η φωτιά τύλιξε το ένα τρίτο του κτιρίου του συναυλιακού χώρου και η οροφή του κτιρίου παραδόθηκε στις φλόγες, μετέδωσε το TASS. 

Βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους, με έναν μεγάλο αριθμό θεατών να προσπαθούν να φύγουν από την αίθουσα, μετά τους πυροβολισμούς.

Άλλα πλάνα βίντεο έδειξαν πολλούς ανθρώπους να βρίσκονται ακίνητοι σε λίμνες αίματος έξω από την αίθουσα.

Η εφημερίδα Kommersant δημοσίευσε βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει καπνό να φουντώνει από αυτό που είπε ότι ήταν το κτίριο του συναυλιακού χώρου.

Οι ρωσικές υπηρεσίες διάσωσης έχουν εκκενώσει περίπου 100 άτομα από το υπόγειο του Δημαρχείου Crocus.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση. Παράλληλα ανακοινώθηκε η αύξηση στον ύψιστο βαθμό των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλους δημόσιους χώρους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM
«Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Διεθνή / «Στη Βοσνία παίζεται το μέλλον των Βαλκανίων»: Ηχηρή παρέμβαση Κροάτη πρωθυπουργού υπέρ της ένταξης στην ΕΕ

Η ενταξιακή πορεία της Βοσνίας έχει παγιδευτεί επί σειρά ετών εξαιτίας των βαθιών εθνοτικών διαιρέσεων μεταξύ Βόσνιων, Σέρβων και Κροατών, καθώς και της δυσλειτουργικής πολιτειακής δομής που επιβλήθηκε με τη Συμφωνία του Ντέιτον το 1995
LIFO NEWSROOM
Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM