Σε «κόκκινο» συναγερμό το Ισραήλ: Την Παρασκευή η πρώτη προσευχή για το Ραμαζάνι

Σε «κόκκινο» συναγερμό το Ισραήλ: Την Πρασκευή η πρώτη προσευχή για το Ραμαζάνι Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι προσευχές της πρώτης Παρασκευής του μήνα του Ραμαζανιού στο Όρος του Ναού, στο τέμενος αλ Άκσα, στην Ιερουσαλήμ σε ένα ιδιαιτέρως εκρηκτικό κλίμα.

Από τις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν η Χαμάς επιτέθηκε εναντίον του Ισραήλ και το Ισραήλ ξεκίνησε τη μάχη εκκαθάρισης της Λωρίδας της Γάζας, το Ραμαζάνι είναι η πρώτη φορά που αναμένεται να υπάρξει τόσο μεγάλης κλίμακας συγκέντρωση μουσουλμάνων και μάλιστα στην Ιερουσαλήμ, με τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ να έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό καθώς υπάρχει πάντα ο φόβος να υπάρξουν επεισόδια, κινήσεις ανταρσίας ή ακόμα και τρομοκρατικές επιθέσεις.

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί μουσουλμάνοι αναμένεται να συμμετάσχουν στις προσευχές, αναφέρει κατά την πρωινή του ενημέρωση ο στρατός του Ισραήλ (IDF). Όπως επισημαίνουν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, «η Χαμάς κάνει ό,τι μπορεί για να πυροδοτήσει τη βία μεταξύ Παλαιστινίων και Μουσουλμάνων χρησιμοποιώντας θρησκευτικά αισθήματα με ψευδείς ισχυρισμούς για απειλή ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ και καλώντας για επίθεση σε Ισραηλινούς και Εβραίους».

Όπως συμπληρώνεται στην αναφορά το Ισραήλ δεσμεύεται να διατηρήσει την ελευθερία της λατρείας, με στόχο παράλληλα να διατηρήσει την ασφάλεια και τη δημόσια τάξη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM