Στους 28 έχουν φτάσει ως τώρα οι θάνατοι διαδηλωτών στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις στη Βενεζουέλα ενώ πλέον οι διαδηλώσεις γίνονται παρουσία ισχυρής στρατιωτικής δύναμης. Στους 385 υπολογίζονται οι τραυματίες.
Στη Βαλάνσια, τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας, ένας αστυνομικός, ένας νεαρός και ένας 42χρονος έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του Μαδούρο. Μάλιστα ο 42χρονος δεν έπαιρνε μέρος στις διαδηλώσεις αλλά έβαφε το σπίτι του όταν δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι από ομάδα μοτοσικλετιστών.
Ο Φρανσίσκο Αμέλιατς, που είναι κυβερνήτης της πολιτείας στην οποία βρίσκεται η Βαλένσια και υπήρξε στενός συνεργάτης του Ούγκο Τσάβες, δήλωσε ότι οι τρεις νεκροί έπεσαν θύματα ελεύθερων σκοπευτών που έχουν λάβει θέσεις σε κτίρια της πόλης.
Με βάση αυτά τα περιστατικά που θυμίζουν τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία,
η κυβέρνηση Μαδούρο αποφάσισε να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία, ιδίως στις γειτονιές της πόλης, όπου πραγματοποιούνται οι πλέον μαχητικές διαδηλώσεις.
Eν τω μεταξύ, η Ένωση των Χωρών της Νοτίου Αμερικής (UNASUR) ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα για το ζήτημα της Βενεζουέλας, εκφράζοντας την ανησυχία τους «έναντι οποιασδήποτε απειλής της κυριαρχίας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας», όπως και τη λύπη τους για τα θύματα των συγκρούσεων.
Ντροπή χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ψήφισμα η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.
«Είναι ντροπή να μην καταδικάζεται μια κυβέρνηση που παραβιάζει μαζικά και συστηματικά τα δικαιώματα των πολιτών και καταφεύγει στη βία και την καταστολή» δήλωσε η βουλευτής Κορίνα Ματσάδο.
Στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα παρενέβη και η Ουάσιγκτον με δηλώσεις του Τζόν Κέρι ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο Μαδούρο «να πάψει να τρομοκρατεί τους πολίτες».
Πριν από λίγες ημέρες ο Μαδούρο είχε ανακοινώσει ότι εξουδετερώθηκε απόπειρα «δεξιού πραξικοπήματος» πίσω από το οποίο υπήρχε στήριξη από τις ΗΠΑ, αλλά και χώρες της Λατινικής Αμερικής.