Στους 42 οι νεκροί από τον τυφώνα στα νησιά Φίτζι

Στους 42 οι νεκροί από τον τυφώνα στα νησιά Φίτζι Facebook Twitter
0

Ο απολογισμός του πλήγματος του κυκλώνα Ουίνστον στα νησιά Φίτζι αυξήθηκε στους 42 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Έχουν επιβεβαιωθεί 42 θάνατοι, οι υπηρεσίες διάσωσης συνεχίζουν να αναπτύσσουν μονάδες για να βοηθήσουν τους πληγέντες σε όλα τα Φίτζι», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νταν Γκαβίντι σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Στους 42 οι νεκροί από τον τυφώνα στα νησιά Φίτζι Facebook Twitter

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου για την περιοχή του Ειρηνικού, τον Άχμαντ Σάμι, ο απολογισμός εξελίσσεται βάσει των πληροφοριών που φθάνουν από τις πιο απομονωμένες περιοχές.

Στους 42 οι νεκροί από τον τυφώνα στα νησιά Φίτζι Facebook Twitter

Ο Ουίνστον, ο οποίος συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 325 χιλιομέτρων την ώρα, κατέστρεψε τη νύχτα της 20ής προς 21η Φεβρουαρίου σπίτια, υποδομές και καλλιέργειες και ανάγκασε χιλιάδες τρομοκρατημένους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια εκτάκτου ανάγκης.

Αυτός ήταν ο πρώτος κυκλώνας κατηγορίας 5 που έχει πλήξει τα Φίτζι, μια νησιωτική χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό κι έχει 900.000 κατοίκους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Διεθνή / Ουκρανία: Ο Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα

Κείμενο απόφασης 65 λέξεων για «ταχύ τερματισμό» του πολέμου χωρίς αναφορά στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας φέρνει η κυβέρνηση Τραμπ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
LIFO NEWSROOM