Συρία: Μαχητικό των ΗΠΑ παραλίγο να συγκρουστεί με ρωσικό αεροσκάφος, λέει η Μόσχα

Συρία: Μαχητικό των ΗΠΑ παραλίγο να συγκρουστεί με ρωσικό αεροσκάφος, λέει η Μόσχα Facebook Twitter
0

Μαχητικό πολλαπλών ρόλων της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ πλησίασε «επικίνδυνα» ρωσικό αεροσκάφος αναγνώρισης στους αιθέρες της συριακής επαρχίας Χομς χθες Κυριακή, δήλωσε Ρώσος αξιωματικός στη χώρα της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ανεπτυγμένους περίπου 900 στρατιωτικούς στη Συρία και άλλους περίπου 2.500 στο γειτονικό Ιράκ, στο πλαίσιο του λεγόμενου αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού, με αποστολή την αποτροπή της επανισχυροποίησης της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που είχε κυριεύσει αχανείς τομείς της επικράτειας αυτών των δυο χωρών το 2014 αλλά κατόπιν είδε το «χαλιφάτο» που ίδρυσε να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, δεχόμενο επιθέσεις από πολλαπλές κατευθύνσεις.

«Μαχητικό-βομβαρδιστικό F/A-18 πλησίασε επικίνδυνα αεροσκάφος An-30 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων, που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση στον συριακό εναέριο χώρο», δήλωσε ο σμηναγός Αλέγκ Ιγκνασιούκ, που υπηρετεί στη Συρία, σύμφωνα με το TASS. «Το ρωσικό πλήρωμα, επιδεικνύοντας υψηλό επαγγελματισμό, έλαβε αμέσως τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή σύγκρουσης», πρόσθεσε.

Το συμβάν έλαβε χώρα κοντά στην περιοχή ατ Τανφ της Χομς, πάντα σύμφωνα με το TASS. Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές με ανεξάρτητο τρόπο. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν απάντησε αμέσως όταν το Reuters του ζήτησε να σχολιάσει.

Οι ΗΠΑ έχουν εγκατεστημένη προκεχωρημένη βάση στην περιοχή ατ Τανφ, στο έδαφος της Ιορδανίας, πολύ κοντά στα σύνορα του χασεμιτικού βασιλείου με τη Συρία καθώς και με το Ιράκ.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Διεθνή / Η Samsung προειδοποιεί: Οι δασμοί Τραμπ πλήττουν τις πωλήσεις smartphone και τσιπ μνήμης

Η κορυφαία κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών επικαλείται «αυξανόμενους πολιτικούς κινδύνους» για τους ημιαγωγούς και προβλέπει υψηλότερες τιμές για εξαρτήματα τηλεφώνων
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Διεθνή / Τουρκία: Η σκιά των σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων, τα θρησκευτικά σχολεία και η αύξηση χρηματοδότησης στο Diyanet

Η αύξηση της χρηματοδότησης προς το Diyanet και η ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης στην Τουρκία συνδέονται άμεσα και ανησυχητικά με τις αυξανόμενες καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων σε θρησκευτικά σχολεία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι – Τι αποκαλύπτει ο διαχειριστής του δικτύου

Διεθνή / Μπλακ άουτ στην Ισπανία: Τα πέντε δευτερόλεπτα που βύθισαν την Ιβηρική στο σκοτάδι

Μια σειρά διαδοχικών δυσλειτουργιών μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα φαίνεται να ήταν αρκετή για να προκαλέσει το ιστορικό μπλακ άουτ που έπληξε Ισπανία και Πορτογαλία, αφήνοντας εκατομμύρια ανθρώπους δίχως ρεύμα για ώρες.
LIFO NEWSROOM