Αξιωματούχος της Ταίβάν κάνει έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να αλλάζουν το όνομά τους σε «σολομό».
Δεκάδες άνθρωποι προχώρησαν στην ασυνήθιστη και περίεργη αυτή κίνηση να ζητήσουν να αλλάξουν το όνομά τους, προκειμένου να επωφεληθούν από μια προσφορά ενός εστιατορίου.
Σε ένα φαινόμενο που χαρακτηρίστηκε ως «χάος του σολομού» από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου 150 νέοι επισκέφθηκαν τις κυβερνητικές υπηρεσίες τις τελευταίες ημέρες για να αλλάξουν επίσημα το όνομά τους.
Σύμφωνα με τη διήμερη προσφορά της αλυσίδας εστιατορίων σούσι, η οποία λήγει σήμερα, οποιοσδήποτε πελάτης, του οποίου η ταυτότητα περιείχε το «gui yu», δηλαδή σολομός, δικαιούται ένα γεύμα δωρεάν για τον ίδιο και πέντε φίλους του, με ό,τι και όσο σούσι θέλουν.
Η Ταϊβάν επιτρέπει στους ανθρώπους να αλλάζουν επίσημα το όνομά τους έως και τρεις φορές. Όμως οι αξιωματούχοι της Ταϊβάν δεν το βρίσκουν διασκεδαστικό.
«Αυτό το είδος αλλαγής ονόματος όχι μόνο σπαταλά χρόνο, αλλά προκαλεί περιττή γραφειοκρατία» δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Τσεν Τσγκάν-γιεν, στους δημοσιογράφους την Πέμπτη καθώς προέτρεψε το κοινό να «υπολογίσει τους διοικητικούς πόρους» που δαπανώνται για την όλη διαδικασία.
«Ελπίζω ο καθένας να μπορεί να το σκεφτεί λογικά», πρόσθεσε.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν συνεντεύξεις με άτομα που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την προσφορά.
«Μόλις σήμερα το πρωί άλλαξα το όνομά μου και πρόσθεσα τους χαρακτήρες "Bao Cheng Gui Yu" και έχουμε ήδη φάει γεύμα που ξεπερνά τα 205 ευρώ», δήλωσε ένας φοιτητής στο τηλεοπτικό κανάλι TVBS στη νότια πόλη Kaohsiung. Το όνομά του πλέον, σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση, «εκρηκτικός και ευπαρουσίαστος σολομός».
«Έχω αλλάξει το μικρό μου όνομα σε σολομό και το έκαναν και οι δύο φίλοι μου», είπε μια γυναίκα με το επώνυμο Tung στο SET TV.
«Θα αλλάξουμε τα ονόματά μας ξανά αργότερα.» πρόσθεσε.
Άλλα ονόματα με θέμα τον σολομό που αναφέρθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης περιλάμβαναν το "πρίγκιπας του σολομού", "τηγανητό ρύζι σολομού" και άλλα πολλά.
Το United Daily News ανέφερε δε, ότι ένας κάτοικος αποφάσισε να προσθέσει 36 νέους χαρακτήρες στο όνομά του, οι περισσότεροι με θέμα τα θαλασσινά, συμπεριλαμβανομένων των χαρακτήρων για το «καβούρι» και το «αστακό».
Με πληροφoρίες του Guardian