Ταϊβάν: Νεκρός βρέθηκε αξιωματούχος, υπεύθυνος πυραυλικού προγράμματος

Σημαία της Ταιβάν Facebook Twitter
Φωτ: xandreaswork on Unsplash
0

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της μονάδας έρευνας και ανάπτυξης στο υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί σε δωμάτιο ξενοδοχείου ύστερα από καρδιακή προσβολή που υπέστη, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Central News Agency.

Ο Όου Γιανγκ Λι-χσινγκ, αναπληρωτής επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας Chung-Shan που ανήκει στον στρατό, κατέληξε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη νότια Ταϊβάν, όπως μετέδωσε το CNA.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο 57χρονος άνδρας κατέληξε ύστερα από καρδιακή προσβολή και ότι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου δεν βρέθηκαν ενδείξεις ‘εισβολής’, σύμφωνα με το CNA. Ο αξιωματούχος βρισκόταν σε επαγγελματικό ταξίδι στη νότια κομητεία Πινγκτούνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο. Ο Όου Γιανγκ είχε τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής του ινστιτούτου νωρίτερα φέτος προκειμένου να επιβλέψει μια σειρά από προγράμματα κατασκευής πυραύλων.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή πυραύλων της απέναντι στην απειλή μιας εισβολής από το Πεκίνο, που θεωρεί ότι η νήσος είναι κινεζικό έδαφος.

Από την Πέμπτη η Κίνα πραγματοποιεί εντατικά στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν ως αντίποινα στην επίσκεψη στη νήσο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Διεθνή / Ταξιδιώτες ανταλλάσσουν τα σπίτια τους με αγνώστους αντί να χρησιμοποιούν Airbnb ή ξενοδοχεία

Πλατφόρμες, όπως το HomeExchange και το Kindred, επιτρέπουν στους χρήστες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με λιγότερα χρήματα - «Τα μέλη ανταλλάσσουν νύχτες και όχι δολάρια»
LIFO NEWSROOM
Στα άδυτα του Βατικανού: Πώς ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Διεθνή / Στα άδυτα του Βατικανού: Ο πάπας Φραγκίσκος βλέπει το τέλος να πλησιάζει και προετοιμάζει την διαδοχή του

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Politico για τη μάχη της διαδοχής του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία θα είναι ιδιαίτερα πολιτικοποιημένη, ιδίως έπειτα από την πρόσφατη σύγκρουση του ποντίφικα με τον καθολικό αντιπρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Διεθνή / Συνάντηση Ερντογάν -Ζελένσκι: «Οι διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να γίνονται πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε ότι η εδαφική ακεραιότητα και η κυριαρχία της Ουκρανίας είναι αδιαμφισβήτητη στα μάτια της Άγκυρας
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλοι πρέπει να είναι εντάξει με τη συμφωνία, λέει ο Ρούμπιο, βάζοντας στο κάδρο την ΕΕ

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: Όλοι πρέπει να είναι εντάξει με τη συμφωνία, λέει ο Ρούμπιο, βάζοντας στο κάδρο την ΕΕ

Όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτή τη σύγκρουση πρέπει να είναι εντάξει με τη συμφωνία τερματισμού, δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο μετά τις συνομιλίες με τον Λαβρόφ
LIFO NEWSROOM
Το πραγματικό Sucession: Μέσα στην οικογενειακή διαμάχη για τον έλεγχο της αυτοκρατορίας του Ρούπερτ Μέρντοχ

Διεθνή / Το αληθινό «Succession»: Μέσα στην οικογενειακή διαμάχη για την αυτοκρατορία Μέρντοχ

Η οικογένεια του μεγιστάνα των Μέσων Ενημέρωσης Ρούπερτ Μέρντοχ βρίσκεται σε πολύχρονη διαμάχη για τον έλεγχο των εφημερίδων αλλά κυρίως, του τηλεοπτικού FOX News, που στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM