Μία έξυπνη λύση για τα γυαλιά που θολώνουν, ένα πρόβλημα το οποίο παρατηρείται έντονα τον τελευταίο καιρό με τις μάσκες για την προστασία από την πανδημία της covid-19, βρήκε ένας 22χρονος Βρετανός.
Ο λόγος για τον Alex Wickens, ο οποίος είδε το πρόβλημα αυτό ως μία επιχειρηματική ευκαιρία για τον ίδιο.
Ο 22χρονος το τελευταίο διάστημα εργάζεται σε σούπερ μάρκετ της γειτονιάς του, εγκαταλείποντας προς το παρόν το όνειρό του να γίνει πιλότος, λόγω των δυσμενών συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία στις αερομεταφορές.
Στο σούπερ μάρκετ διαπίστωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και πελάτες, οι οποίοι κατά την επίσκεψή τους στο κατάστημα φορούσαν μάσκα στο πλαίσιο της προστασίας για τον κορωνοϊό, παρουσίασαν δυσκολία στο να διαβάσουν τις ετικέτες των προϊόντων, καθώς θόλωναν τα γυαλιά που φορούσαν.
Ο Alex Wickens δεν έμεινε άπραγος. Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο διαπίστωσε πως η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν πολύ απλή, καθώς το μόνο που χρειαζόταν είναι να τοποθετηθεί ένα κλιπ στο πάνω μέρος της μάσκας.
Με αυτό τον τρόπο, η αναπνοή δεν βρίσκει διέξοδο προς τα πάνω και δεν θολώνει τα γυαλιά.
Πώς έστησε την επιχείρηση
Ο Alex Wickens βρήκε μία εταιρεία στη Νορμανδία της Γαλλίας που τα φτιάχνει κατά παραγγελία αυτά τα κλιπ, με 3D-printers. Πρόκειται για την εταιρεία Normandy Ecospace, η οποία μάλιστα, φτιάχνει τα κλιπ με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, όπως άλευρα, αλεσμένους κόκκους καφέ, ακόμα και σπασμένα κελύφη μυδιών, αντί για πλαστικό. Ο 22χρονος Βρετανός ήρθε σε επαφή με την εταιρεία και ανέλαβε τη διανομή του προϊόντος της στη Βρετανία.
Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε μία σελίδα στο Διαδίκτυο με το brand του, που φέρει το όνομα MistyClip. Μέσα στην ιστοσελίδα έφτιαξε ένα σύστημα πληρωμών και οργάνωσε τον έλεγχο των αποθεμάτων και τα ζητήματα των αποστολών.
Τα κέρδη του
Ο τζίρος που κατέγραψε η επιχείρηση του 22χρονου τον καλύτερο μήνα ήταν σχεδόν 3.000 λίρες. Έναν τυπικό μήνα βγάζει περίπου 1.000 λίρες. Από αυτά, δωρίζει το 10% των κερδών του στη φιλανθρωπική οργάνωση Trelis, που στηρίζει τους άστεγους και άνεργους.
Ο Alex Wickens ελπίζει ότι θα συνεχίσει να πουλά τα κλιπ και μετά το πέρας της πανδημίας σε εκείνους που είναι αναγκασμένοι να φορούν μάσκες στην εργασία τους, όπως για παράδειγμα σε γιατρούς.
Βέβαια, θέλει ακόμα να γίνει πιλότος, όμως έως τότε, η επιχείρηση που έστησε μέσα στην πανδημία τον βοηθά τόσο ψυχολογικά, όσο και οικονομικά. «Όταν αναγκάστηκα να βάλω τη δουλειά των ονείρων μου στην αναμονή, το να στήσω μία επιχείρηση με βοήθησε να καλύψω το κενό, μου έδωσε έναν σκοπό», λέει στο BBC.
Με πληροφορίες από BBC