Θριαμβευτική επανεκλογή της Μέρκελ στην προεδρία του CDU

Θριαμβευτική επανεκλογή της Μέρκελ στην προεδρία του CDU Facebook Twitter
3

Θριαμβευτικά επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Ένωση Χριστιανοδημοκρατών (CDU) η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελστο συνέδριό του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Κολονία.

Η Μέρκελ επανεξελέγη με ποσοστό 96,72%, ποσοστό που πλησιάζει το απόλυτο, αλλά που είναι λίγο μικρότερο από αυτό που είχε εξασφαλίσει το 2012, όταν είχε επανεκλεγεί με το 97,94% των ψήφων.

Η Μέρκελ, είναι καγκελάριος της Γερμανίας τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ είναι στην προεδρία του CDU τα τελευταία 14 χρόνια.

Η Μέρκελ στην ομιλία της χαρακτήρισε την προεδρία της παράγοντα και εγγύηση σταθερότητας στην Ευρώπη, ενώ νωρίτερα, σε συνέντευξη του είχε φροντίσει να την εκθειάσει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συγκεκριμένα μιλώντας στην εφημερίδα “Suddeutsche Zeitung” ο υπουργός Οικονομικών της Μέρκελ είπε: “Η πολιτική που ακολουθεί η Γερμανίδα καγκελάριος παραπέμπει στον στρατηγό που κατέκτησε σχεδόν όλη την Ευρώπη το 19ο αιώνα”. Σημείωσε επίσης ότι “η καγκελάριος της Γερμανίας τα έχει πάει πολύ καλύτερα από πολλούς άλλους ηγέτες στην Ευρώπη”, είπε πρόσθεσε πως, ο τρόπος με τον οποίο “διοικεί” τη χώρα της η Μέρκελ αλλά και ο τρόπος που κάνει τις δημόσιες εμφανίσεις της στο εξωτερικό, του θυμίζει τον Γάλλο αυτοκράτορα, Ναπολέοντα Βοναπάρτη.

“Η Γερμανίδα καγκελάριος, πάντως, έχει λιγότερη δίψα για εξουσία σε σχέση με τον Ναπολέοντα”, έσπευσε να διευκρινίσει ο Σόιμπλε.

O Σόιμπλε έπλεξε το εγκώμιο της Άνγκελα Μέρκελ, εστιάζοντας στο ήθος και τη στρατηγική που ακολουθεί τόσο στη χώρα της, όσο και στην Ευρώπη.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Διεθνή / Σκάνδαλο στοιχημάτων στη Βρετανία: Κατηγορίες σε 15 άτομα, ανάμεσά τους πρώην συνεργάτης του Σούνακ

Το Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε την άμεση αναστολή των εμπλεκόμενων στελεχών του, ενώ το Εργατικό Κόμμα κάλεσε σε πλήρη διαφάνεια και λογοδοσία, κάνοντας λόγο για «σοβαρή παραβίαση δεοντολογίας»
LIFO NEWSROOM
Βρετανίδα στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Διεθνή / Βρετανίδα τουρίστρια στους Times: «Κατήγγειλα τους άνδρες που με βίασαν στην Κύπρο, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι»

Το μαρτύριο μιας Βρετανίδας που δέχθηκε επίθεση από πέντε άνδρες εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες στην Κύπρο, γράφουν οι Times
LIFO NEWSROOM
Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα κατασκευάζει το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο πολεμικό της πλοίο - Νέες δορυφορικές φωτογραφίες

Η ναυτική δύναμη της Βόρειας Κορέας υπολογίζεται σε περίπου 400 περιπολικά σκάφη και 70 υποβρύχια, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας Αμυντικών Πληροφοριών των ΗΠΑ (DIA) από το 2021
LIFO NEWSROOM
Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος ήρωας γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Διεθνή / Πόλεμος στην Ουκρανία: 13χρονος γλιτώνει από φλεγόμενο λεωφορείο και βοηθά άλλους να σωθούν στο Σούμι

Η ρωσική επίθεση καταδικάστηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε «φρικτό» το χτύπημα στο Σούμι, αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσει ευθέως τη Ρωσία ως υπεύθυνη
LIFO NEWSROOM