Τουλάχιστον 17 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 17 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδονησία Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εννέα αγνοούνται μετά τις σαρωτικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις στη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας.

Περίπου 12.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, την ώρα που εκατοντάδες κτίρια, γέφυρες και δρόμοι καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν εδώ και αρκετές ημέρες την επαρχία Μπενγκουλού.

 «Ο αντίκτυπος αυτής της καταστροφής θα μπορούσε να επιδεινωθεί» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της Εθνικής Υπηρεσίας Πρόληψης των Καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, που υπογράμμισε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν.


«Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες θα μπορούσαν να συνεχιστούν εάν επιμείνουν οι ισχυρές βροχοπτώσεις» προειδοποίησε ο αξιωματούχος.

Οι διασώστες θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές με βάρκες, προκειμένου να διανείμουν βοήθεια σε περίπου 13.000 ανθρώπους.

«Η διανομή βοήθειας έχει καθυστερήσει, καθώς ορισμένοι δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο» σημείωσε ο Νουγκρόχο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Διεθνή / «Ας κάνουμε συμφωνία»: Θετικός ο Ζελένσκι στην πρόταση Τραμπ για τις σπάνιες γαίες της Ουκρανίας

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ξεκαθάρισε πως δεν προτείνει να «χαρίσει» τον ορυκτό πλούτο της χώρας του και πρόκειται μια αμοιβαία επωφελή εταιρική σχέση για την εκμετάλλευσή τους
LIFO NEWSROOM
Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Διεθνή / Ψεύτικα βίντεο στο TikTok δείχνουν εκατοντάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν υπέρ του AfD στη Γερμανία

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αφορά βίντεο από διαδήλωση στο Αμβούργο τον Ιανουάριο του 2024, το οποίο παρουσιάζεται ως φιλο-AfD πορεία, ενώ στην πραγματικότητα επρόκειτο για μαζική διαμαρτυρία κατά της ακροδεξιάς
LIFO NEWSROOM