Τραμπ: Άνοιγμα της οικονομίας, έστω κι αν αυξηθούν οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού

Τραμπ: Άνοιγμα της οικονομίας, έστω κι αν αυξηθούν οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
«Όταν έχεις κακή οικονομία, έχεις θανάτους, περισσότερους από τον κορωνοϊό» δήλωσε ο Τραμπ (EPA)
3

Ο αριθμός των θανάτων στις ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊου, αυξήθηκε κατά 100 χθες, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πρόθυμος να «ανοίξει» την αμερικανική οικονομία ξανά σε λίγες εβδομάδες.

«Η θεραπεία» για την πανδημία θα μπορούσε να είναι «χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, απορρίπτοντας επί της ουσίας την πανδημία ως ένα «καθαρά ιατρικό πρόβλημα».

Παράλληλα δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να ανοίξει εκ νέου τις αμερικανικές επιχειρήσεις τις επόμενες εβδομάδες και όχι μήνες, ακόμα και όταν ο αριθμός των νεκρών από τον ιό συνεχίσει να αυξάνεται.

Ο πρόεδρος, ο οποίος ανησυχεί για τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία, έκανε τις δικές του παρατηρήσεις σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, όπου επανειλημμένα αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι θα ακούσει τις αρχές δημόσιας υγείας εάν τον συμβούλευαν να διατηρήσει έκτακτα περιοριστικά μέτρα, ακόμη και με κόστος για την οικονομία.

«Θα δούμε τι θα συμβεί», είπε.

Οι ΗΠΑ ανέφεραν περισσότερους από 100 θανάτους τη Δευτέρα, την πρώτη φορά που καταγράφεται τριψήφιος αριθμός σε 24 ώρες.

Συνολικά έχουν σημειωθεί 557 θάνατοι και σχεδόν 44.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins.

Αλλά ο Πρόεδρος Τραμπ υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο για την οικονομία να «ανοίξει στη χώρα μας» πάλι το συντομότερο δυνατό.

«Η χώρα μας δεν έγινε για να παραμένει κλειστή», είπε ο Τραμπ. «Αυτή δεν είναι μία χώρα που δημιουργήθηκε για αυτό» επέμεινε.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επαίνεσαν τους Αμερικανούς για την «ανιδιοτέλεια» τους την πρώτη εβδομάδα των έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊου.

Οι κορυφαίοι σύμβουλοι του Τραμπ, από τη άλλη αναφέρθηκαν στους υφιστάμενους κυβερνητικούς περιορισμούς ως μια «πρόκληση 15 ημερών» και δεσμεύθηκαν να επανεξετάσουν την ανάγκη για έκτακτα μέτρα μέσα σε μια μόνο εβδομάδα.

Ο πρόεδρος δήλωσε ωστόσο ότι περιμένει πως η ζωή θα επανέλθει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς πολύ σύντομα, πολύ νωρίτερα από τρεις ή τέσσερις μήνες.

Ερωτηθείς δε, εάν ο Δρ Anthony Fauci, ο ανοσολόγος που έχει γίνει το δημόσιο πρόσωπο της αμερικανικής επιστημονικής κοινότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συμφωνεί μαζί του για ένα ενδεχόμενο εκ νέου άνοιγμα της οικονομίας τόσο σύντομα, ο Τραμπ είπε πως «Δεν συμφωνεί. Καταλαβαίνει ότι υπάρχει τεράστιο κόστος στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Οι άνθρωποι έχουν τεράστιο άγχος και κατάθλιψη και αυτοκτονικές τάσεις και άλλα τέτοια πράγματα, όταν δεν έχεις καλή οικονομία, έχεις θανάτους, σίγουρα...σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό από ό, τι από τον κορωνοϊό» δήλωσε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Απόφαση - σταθμός κατά των τεχνολογικών κολοσσών Meta, X και LinkedIn για φοροδιαφυγή – Απαιτεί σχεδόν 1 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ιταλία: Απόφαση - σταθμός κατά των τεχνολογικών κολοσσών Meta, X και LinkedIn για φοροδιαφυγή – Απαιτεί σχεδόν 1 δισ. ευρώ

Η πρωτοτυπία της υπόθεσης αφορά στην ερμηνεία της εγγραφής των χρηστών στις πλατφόρμες ως εμπορική συναλλαγή, καθώς οι χρήστες παρέχουν προσωπικά τους δεδομένα με αντάλλαγμα την πρόσβαση στις υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στη Μιανμάρ: Κατέρρευσε ιστορική γέφυρα του 1934 από το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Διεθνή / Σεισμός στη Μιανμάρ: Κατέρρευσε ιστορική γέφυρα του 1934 από το σεισμό των 7,7 Ρίχτερ

Η γέφυρα, κατασκευασμένη πριν από 91 χρόνια κατά την περίοδο της βρετανικής αποικιοκρατίας, υπήρξε για δεκαετίες βασική αρτηρία μετακίνησης στην περιοχή, ενώ αποτελούσε και σύμβολο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μιανμάρ
LIFO NEWSROOM
Η Ιαπωνία αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο εκκένωσης 100.000 αμάχων από νησιά κοντά στην Ταϊβάν σε περίπτωση σύρραξης

Διεθνή / Η Ιαπωνία αποκαλύπτει το πρώτο σχέδιο εκκένωσης 100.000 αμάχων από νησιά κοντά στην Ταϊβάν σε περίπτωση σύρραξης

Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι δήλωσε πως νιώθει «έντονη αίσθηση κινδύνου» από την αυξανόμενη ένταση και επεσήμανε την ανάγκη «λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων για την άμυνα της χώρας»
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ακυρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω «προσωρινών παρενεργειών» από τη θεραπεία για τον καρκίνο

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ακυρώνει τις υποχρεώσεις του λόγω «προσωρινών παρενεργειών» από τη θεραπεία για τον καρκίνο

Η διάγνωση του καρκίνου είχε ανακοινωθεί από το Παλάτι τον Φεβρουάριο του 2024, ωστόσο οι δημόσιες εμφανίσεις του βασιλιά τα τελευταία 24ωρα έδιναν την εικόνα πλήρους ανάκαμψης
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Καταστολή στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, μαζικές διώξεις δημοσιογράφων και εντάσεις με την ΕΕ

Διεθνή / Τουρκία: Καταστολή στα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, μαζικές διώξεις δημοσιογράφων και εντάσεις με την ΕΕ

Η τουρκική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες διώξεις, με σχεδόν 1.900 πολίτες να έχουν συλληφθεί λόγω της συμμετοχής τους στις διαδηλώσεις υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM