Όταν ο Adonis Norouznia ανακοίνωσε ότι το vegan καφέ- εστιατόριό του θα αρχίσει να σερβίρει κρέας- προκειμένου να μην κλείσει- ίσως δεν περίμενε την αντίδραση. Γιατί ακολούθησε καταιγισμός αρνητικών κριτικών.
Ο ιδιοκτήτης του Nomas Gastrobar στο Μάκλσφιλντ της Βρετανίας λέει ότι «φανατικοί» άρχισαν να τον «δυσφημούν» αξιολογώντας το εστιατόριο με ένα αστέρι από τη στιγμή που ανακοίνωσε τη «δύσκολη αλλά απαραίτητη» απόφαση να προσθέσει κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα στο μενού.
«Οι περιορισμοί του vegan μενού μας, κατά διαστήματα, είχαν ως συνέπεια να υποδεχόμαστε μικρό αριθμό πελατών», εξήγησε σε ανάρτησή του ο Adonis Norouznia- που κατάγεται από την Αθήνα σύμφωνα με τον Guardian.
Έτσι, σε δύο εβδομάδες θα προστεθεί στο μενού ο γύρος και η χωριάτικη σαλάτα με φέτα αντί για φυτικό τυρί. Παράλληλα ο ιδιοκτήτης δήλωσε ότι «ξοδεύει πολλά χρήματα» για να αναβαθμίσει τον εξαερισμό, έτσι ώστε οι μυρωδιές από το μαγείρεμα του κρέατος δεν θα φτάνουν στους vegan πελάτες.
Σύμφωνα με τον ίδιο η δική του επιχείρηση είναι το τέταρτο vegan εστιατόριο της πόλης που αναγκάζεται να προσθέσει το κρέας στο μενού του, στα επτά χρόνια που ζει στο Μάκλσφιλντ. «Όταν η επιχείρησή μου είναι vegan, στοχεύω μόλις στο 5% της αγοράς», επεσήμανε.
«Το ζητούσαν πολλοί πελάτες του εστιατορίου»
O Adonis Norouznia σημείωσε ότι πολλοί πελάτες υποστήριξαν την απόφασή του. «Το ζητούσαν πολλοί πελάτες και όταν το ανακοινώσαμε είπαν “ωραία, τώρα μπορώ να φέρω τον σύντροφό μου”», ανέφερε σχετικά. Παράλληλα ανέφερε ότι μέχρι τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα σερβίρει κρέας, από τις 300 αξιολογήσεις για την επιχείρηση μόνο μία ήταν αρνητική.
Όμως άλλοι, που ο Norouzina πιστεύει ότι δεν έχουν πάει ποτέ στο εστιατόριο, άρχισαν να δίνουν ένα αστέρι στην επιχείρηση, στις αξιολογήσεις στο διαδίκτυο. Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, έλαβε μηνύματα μίσους. «Λένε “πέθανε! Θα σφάξεις ζώα, θα πουλάς ζώα οργάνων”. Χαλαρώστε παιδιά», σχολίασε. «Απλά θα προσθέσουμε μερικά πιάτα για τους υπόλοιπους ανθρώπους, που δεν είναι vegan», συμπλήρωσε.
Ο Norouznia περιέγραψε τους επικριτές του ως «ακραία φανατικούς» που επιχειρούν να βλάψουν το εστιατόριο με τις κακές κριτικές «προσπαθώντας να με δυσφημήσουν». Παράλληλα έκανε έκκληση για μεγαλύτερη κατανόηση. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να είναι τόσο σκληροί μαζί μου. Αν η επιχείρηση δεν βγάζει χρήματα και μου βάζουν ένα αστέρι απλά για να με τιμωρήσουν, αυτό δεν πρόκειται να βοηθήσει», τόνισε.