Υπόθεση Μάντλιν: Ανοίγει και πάλι ο φάκελος για τη δολοφονία 16χρονης Γερμανίδας

Υπόθεση Μάντλιν: Ανοίγει και πάλι ο φάκελος για τη δολοφονία 16χρονης Γερμανίδας Facebook Twitter
0

Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε να ανοίξει και πάλι τον φάκελο για τη δολοφονία στο Βέλγιο μιας Γερμανίδας έφηβης το 1996 εξαιτίας της πιθανότητας να συνδέεται με τον Κρίστιαν Μπ., τον νέο ύποπτο στην υπόθεση της εξαφάνισης της Μάντλιν Μακάν στην Πορτογαλία το 2007. 

Το γεγονός έγινε σήμερα γνωστό. Η 16χρονη αυτή Γερμανίδα, ονόματι Καρόλα Τίτζε, είχε βρεθεί νεκρή και ακρωτηριασμένη τον Ιούλιο του 1996, σε μια παραλία του Βελγίου, έξι ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Η εισαγγελία της πόλης Μπριζ, στα βορειοδυτικά του Βελγίου, «ανοίγει και πάλι τον σχετικό φάκελο με αυτήν την δολοφονία», δήλωσε στο AFP ένας εκπρόσωπος της εισαγγελίας χωρίς να επεκταθεί.

Παράλληλα, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι το μυστήριο της εξαφάνισης της 3χρονης τότε Μάντλιν πριν από 13 χρόνια από το θέρετρο της Πορτογαλίας Πράια ντα Λους επιτέλους θα λυνόταν ανακοινώνοντας ότι ύποπτος για την υπόθεση είναι ένας 43χρονος Γερμανός. Η γερμανική αστυνομία χαρακτήρισε «ύποπτο για ανθρωποκτονία» τον άνδρα αυτόν και πρόσθεσε ότι πιθανόν να είναι ο δολοφόνος της μικρής.

Ο ύποπτος, τον οποίον τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αποκαλούν Κρίστιαν Μπ., έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν και για άλλα σεξουαλικά εγκλήματα περιλαμβανομένης της παιδικής κακοποίησης και του βιασμού παιδιών. Ο άνδρας αυτός βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φυλακή του Κιέλου, στη βόρεια Γερμανία, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών. Χρειάστηκε να μεταφερθεί στην απομόνωση για την δική του ασφάλεια, όπως είπε ο Κλάους Κρίστιαν Κλάουσεν, ο υπουργός Δικαιοσύνης του κρατιδίου Σλέσβιχ-Χόλσταϊν.

Δεν του επιτρέπεται να βγει από το κελί του αν δεν συνοδεύεται από φρουρούς ασφαλείας και ποτέ την ίδια ώρα που βγαίνουν άλλοι κρατούμενοι για να αποφευχθούν επιθέσεις εναντίον του, δήλωσε ο υπουργός στη διάρκεια ακρόασης επιτροπής της τοπικής βουλής.

Οι δικηγόροι που ορίστηκαν για την υπεράσπισή του παραιτήθηκαν από την υπόθεση χωρίς να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Αντικαταστάθηκαν από άλλους, οι οποίοι έχουν απειλήσει με αγωγές γνωστούς του πελάτη τους, οι οποίοι τον περιέγραψαν ως επιθετικό και ύποπτο.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε με την οικογένειά της στις 3 Μαΐου του 2007, λίγες ημέρες πριν από τα τέταρτα γενέθλιά της, καθώς οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους σε γειτονικό τάπας μπαρ. Η εξαφάνισή της προκάλεσε μια από τις μεγαλύτερες έρευνες του είδους αυτού των τελευταίων ετών.

Παρά τον μεγάλο αριθμό υπόπτων και σεναρίων σχετικά με το τι πιθανόν να είχε συμβεί κανένας δεν καταδικάστηκε για την απαγωγή της και δεν βρέθηκαν ποτέ ίχνη της. Μετά τον χαρακτηρισμό του Κρίστιαν Μπ. ως νέου υπόπτου, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ερευνά αν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στον άνθρωπο αυτόν και στην υπόθεση ενός άλλου κοριτσιού που αγνοείται στη Γερμανία.

Πρόκειται για ένα πεντάχρονο κορίτσι ονόματι Ίνγκα από την πόλη Σένεμπεκ του κρατιδίου Σαξονία-Άνχαλτ, το οποίο το 2015 εξαφανίστηκε μέσα στο δάσος στη διάρκεια εκδρομής με την οικογένειά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μισέλ Ομπάμα: Έκανα κάτι για τον εαυτό μου και κατέληξαν στο ότι χωρίζω με τον σύζυγό μου

Διεθνή / Μισέλ Ομπάμα: Έκανα κάτι για τον εαυτό μου και κατέληξαν στο ότι χωρίζω με τον σύζυγό μου

«Η ζωή μου είναι όπως ακριβώς τη θέλω. Κάνω ό,τι θέλω εγώ. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που όλες οι επιλογές μου είναι για μένα», σχολίασε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ​
LIFO NEWSROOM
Αποζημίωση $1,68 δισ. στα θύματα κακοποίησης του συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ

Διεθνή / Αποζημίωση $1,68 δισ. στα θύματα κακοποίησης του συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζέιμς Τόμπακ

Ο σκηνοθέτης υποσχόταν ρόλους και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πάνω από 40 γυναίκες - Πρόκειται για ένα από τα υψηλότερα ποσά που έχουν επιδικαστεί σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από την εμφάνιση του κινήματος #MeToo
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφους που μοιράζονται δημοσίως τις ΛΟΑΤΚΙ+ αντωνυμίες τους

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αρνείται να μιλήσει σε δημοσιογράφους που μοιράζονται δημοσίως τις ουδέτερες αντωνυμίες τους

Ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι οποιοσδήποτε δημοσιογράφος χρησιμοποιεί αντωνυμίες στην υπογραφή του email του ή αλλού στο δημόσιο προφίλ του, θα αποκλείεται
LIFO NEWSROOM