Ζελένσκι: «Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Το διοικεί η Ρωσία;»

Ζελένσκι: «Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Το διοικεί η Ρωσία;» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προέτρεψε τις δυτικές κυβερνήσεις να προμηθεύσουν τη χώρα του με αεροπλάνα, άρματα μάχης και συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.

Σε μια παθιασμένη, μεταμεσονύχτια ομιλία του, είπε ότι τα βαριά όπλα που θα μπορούσαν να υπερασπιστούν την ελευθερία στην Ευρώπη μάζευαν σκόνη σε αποθήκες.

Δήλωσε δε, ότι τα ρωσικά αεροσκάφη δεν μπορούσαν να καταρριφθούν με πολυβόλα.

«Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Το διοικεί η Ρωσία; Τι περιμένουν; Έχουν περάσει 31 ημέρες. Ζητάμε μόνο το 1% από αυτά που έχει το ΝΑΤΟ, τίποτα περισσότερο» είπε.

«Η Ουκρανία είναι ενωμένη στην επιθυμία της να ζήσει ελεύθερα, ανεξάρτητα και για χάρη των δικών της ονείρων και όχι των αρρωστημένων φαντασιώσεων των άλλων» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Έντουαρντ Χέγκερ, από την άλλη, επιβεβαίωσε στο BBC ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να στείλει το οπλοστάσιό της με πυραύλους αεράμυνας σοβιετικής κατασκευής S-300 στην Ουκρανία, εάν όμως θα μπορούσε να παρασχεθεί αντικατάσταση.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα επιτίθεται λεκτικά στις ΗΠΑ για τον εμπορικό πόλεμο: «Έχετε ζήσει πέρα από τις δυνατότητές σας και επωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Διεθνή / Κίνα προς ΗΠΑ: «Σταματήστε την γκρίνια – Ωφεληθήκατε από την παγκοσμιοποίηση»

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ–Κίνας κλιμακώνεται, η Κίνα καλεί τις ΗΠΑ να σταματήσουν να παριστάνουν το θύμα - Τι σημαίνουν οι νέοι δασμοί για την παγκόσμια οικονομία και τεχνολογία;
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Νέος χάρτης «κόβει» το Αιγαίο στα δύο – Προς ολοκλήρωση το θαλάσσιο σχέδιο της Άγκυρας

Διεθνή / Η Τουρκία παρουσιάζει δικό της θαλάσσιο χάρτη – Χωρίζει το Αιγαίο στη μέση, βάσει «Γαλάζιας Πατρίδας»

Η Τουρκία φέρνει νέο θαλάσσιο χάρτη στο προσκήνιο, βασισμένο στη «μέση γραμμή» του Αιγαίου, εντείνοντας τις γεωπολιτικές εντάσεις με την Ελλάδα.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM