Δεν φταίει το φεγγάρι

Δεν φταίει το φεγγάρι Facebook Twitter
0

Ο Δημήτρης κράτησε αρχικά τις αποστάσεις ασφαλείας, το ένα μέτρο μακριά της, το μισό, τους δεκαπέντε πόντους... Και κάπως έτσι, χωρίς να το καταλάβει, έφτασε στο ένα χιλιοστό και μετά στο μηδέν. Στο μηδέν, νιώθεις ρίγος στη ραχοκοκαλιά. Είναι αυτό που ονομάζουμε «μαγνητικός έρωτας». Παραλλαγή της πολικότητας, «της αμοιβαίας έλξης του θετικού και του αρνητικού» για τη συγγραφέα Πενέλοπε Φιτζέραλντ, γι' αυτό και εξηγήθηκε αυτό το είδος έρωτα με την ανακάλυψη του ηλεκτρισμού. Mε την ανακάλυψη και της ραδιενέργειας, ξέρουμε και κάτι άλλο. Η πολικότητα στα ανθρώπινα σώματα δημιουργεί μαγνητικά, ραδιενεργά κύματα που προέρχονται από τα μάτια, τον νου και ολόκληρο το σώμα. Καθώς κάποιος σας καρφώνει έντονα, σας δίνει ρεύμα, ενέργεια, γι' αυτό και ο πονοκέφαλος στο τέλος της βραδιάς. Όταν κάποιος σας σκέφτεται έντονα, στέλνει κύματα με τον εγκέφαλό σας, γι' αυτό και η τηλεπάθεια που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους με μαγνητικό έρωτα. Όταν λάμπει όταν σας βλέπει, ακτινοβολεί το σώμα του για να σας ηλεκτρίσει. Κι όταν τα κύματα που εκπέμπει ο πομπός βρίσκουν τον εγκέφαλο του δέκτη, αυτή ακριβώς τη στιγμή γεννιέται το πάθος. Το love center στον εγκέφαλο μπορεί να ανοίξει και με κύματα, πριν καν τη σωματική επαφή, ενώ μια απλή αγκαλιά στο μαγνητικό έρωτα μπορεί να προκαλέσει ηλεκτρική εκκένωση και υπερδιέγερση του νωτιαίου μυελού (τα ρίγη στη σπονδυλική στήλη). Γι' αυτό σας απαντoύσα τόσα χρόνια στα mail όπου μιλούσατε για κάποιον για τον οποίο νιώθετε απίστευτη έλξη κι αν σας θέλει ότι δεν μπορώ να βοηθήσω, γιατί ξέρω μόνο το στόρι, τι σου είπε, τι της είπες, κι όχι τη δόνηση που υπάρχει μεταξύ σας.

Κατά το heartbreak του μαγνητικού έρωτα καίγονται λαμπιόνια - το μυαλό σου. Τότε που έφυγε η Κάτια απ' το νησί, ο Δημήτρης ορκίζεται ότι άκουσε ένα «μπαμ» στο κεφάλι του. Και τον πιστεύω, γιατί τον ίδιο θόρυβο είχε ακούσει ο παιδικός μου φίλος όταν έφυγε το μεγάλο του πάθος. Θυμάμαι ούρλιαξε, κράτησε το κεφάλι του ανάμεσα στις παλάμες του κι έπεσε στα γόνατα. Είχα πιάσει το τηλέφωνο για να καλέσω ασθενοφόρο, «κάηκαν οι ασφάλειες» μουρμούρισε καθώς συνήλθε, δεν θα το ξεχάσω. Και για τους επόμενους μήνες μόνο ψιθύριζε και δεν είχε ζωή μέσα του, ακτινοβολία. Τέτοιο heartbreak είχε κι ο Δημήτρης τότε που έδιωξε την Κάτια φωνάζοντάς την «καριόλα» κι εκείνη επέστρεψε στον Assman, από εκείνα που για καιρό δεν μπορείς να πεις αν είσαι ζωντανός ή νεκρός. Αλλά, να πάρει, όπως κατέληξε ο παιδικός μου φίλος μετά από εκείνη του την εμπειρία, «τι θα ήταν ο έρωτας, αν δεν μπορούσε και να μας εξοντώσει». Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο μαγνητικός έρωτας είναι μόνο σεξουαλική έλξη αλλά... Για να σου έχουν σπάσει την καρδιά σημαίνει ότι κάποτε την κέρδισαν. (Γι' αυτό δεν απαντούσα σε κατεβατά mail που έβγαζαν άχρηστους πρώην.) Όχι ότι πιστεύω στον ρομαντικό έρωτα, για μένα είναι μια φούσκα, κοιτάξτε ρομαντικούς έρωτες χρόνια αργότερα και εξηγείστε μου εσείς πού πήγε όλη αυτή η απίστευτη αγάπη. Ο ρομαντισμός δεν με άγγιξε ποτέ και ως φιλοσοφία, δεν γίνεται το συναίσθημα να είναι πιο σημαντικό απ' την ευφυΐα. Πιστεύω στον μαγνητικό έρωτα και στον συντροφικό και ότι ο μαγνητικός οδηγεί σοφότερα στον συντροφικό - όχι ο ρομαντικός. Σήμερα, που το αισθησιακό προηγείται του αισθηματικού, ο έρωτας απελευθερώθηκε απ' το δράμα, οπότε μπορούμε να τον δούμε σαν αυτό που είναι. Έλξη - απώθηση, δράση- αντίδραση. Κι ο μαγνητικός, «στοιχειώδης φυσική ανόμοιων ατόμων», σύμφωνα με τον Μαντεγκάτσα.

Όταν φιλήθηκαν τα δυο ανόμοια, η Καριόλα έσπασε στον αέρα κι ο Ubersexual τερμάτισε τις διαπραγματεύσεις μέσα του. Ήταν πια θέμα χρόνου να διαλύσουν τις ζωές τους για να είναι ξανά μαζί. Μήπως όλοι δεν θα ξανακάναμε τα ίδια λάθη; Μήπως είχαμε επιλογή στον μαγνητικό έρωτα; Είμαστε μόνο κάτι ανόητες εξισώσεις φυσικής και χημείας. «Και η ψυχή;», θα μου πείτε. Δεν είμαι ψυχολόγος, όμως, αλλά sex editor. (Προσέξτε από πού αγοράζετε συμβουλές.) Έτσι, η Κάτια και ο Ubersexual έζησαν μαζί, δεν ξέρω για πάντα, δεν πιστεύω στο «για πάντα», όπως το θέτει ο ρομαντικός έρωτας. Απόδειξη ότι ήρθε η ώρα κι εγώ ξαφνικά να σας αποχαιρετήσω. Η στήλη αυτή έφτασε στο τέλος.  Ήταν μαγνητικός μου έρωτας, όμως, η LifΟ. Οπότε, μάλλον θα συναντηθούμε ξανά κάποτε. Σας ευχαριστώ θερμά για όλα τα mail και όλες τις ερωτικές ιστορίες σας, είναι πολύ τιμητικό να είσαι αναγνώστρια των αναγνωστών σου. Hey. Θα μου λείψετε.

THE END

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ