Έρωτας και προδοσία

Έρωτας και προδοσία Facebook Twitter
Φωτ.: Terry Richardson
1

Πάνω πάνω στο mail μου ήταν η ιστορία του Νίκου. Τριάντα χρόνων, διανοούμενος, συναισθηματικός - το αντίθετο δηλαδή του Άρη. Εδώ και δυο χρόνια πετούσε στα σύννεφα, γιατί είχε βρει την γυναίκα της ζωής του. Η Άννα ήταν στην ηλικία του, θεά, πλούσια, hot και πανέξυπνη. Όλα πήγαιναν τέλεια. Το σεξ τρελό, το συναίσθημα στο ζενίθ, η επικοινωνία μεταξύ τους σούπερ. Μέχρι που η Άννα πήγε ταξίδι για επαγγελματικούς λόγους.

Τότε ο Νίκος συνάντησε τυχαία τη Βίκυ. Δέκα χρόνια μεγαλύτερή του. Άσχημη. Άχαρη. Αποτυχημένη. Αλλά μιλούσαν για ώρες. Ήταν η πρώτη φορά που δεν σήκωσε το τηλέφωνο όταν το κορίτσι του τον πήρε από την Αυστρία. Ήξερε ενστικτωδώς ότι εκείνη ήταν στο τηλέφωνο, αλλά, σκέφτηκε, καλύτερα κάθε φορά που δεν σηκώνει το τηλέφωνο ένας άντρας να πάθει αυτό που φοβάται η γκόμενά του παρά αυτό που φοβάται η μαμά του. Έλεγε διάφορες δικαιολογίες στον εαυτό του, μια απιστία δεν προδίδει τη σχέση μου, εξάλλου δεν μου αρέσει η τύπισσα, άρα δεν ρισκάρω τίποτα, η Άννα άλλωστε είναι μακριά κι εγώ έχω ανάγκη από σεξ. Η Μέι Γουέστ είχε πει: το σεξ είναι σαν μικρομεσαία επιχείρηση. Πρέπει να είσαι συνεχώς από πάνω της.

Το σεξ ήταν άθλιο. Κράτησε όλα κι όλα πέντε λεπτά - τις επόμενες πέντε ώρες που έμειναν μαζί εκείνος δεν είχε στύση. Το σώμα της Βίκυς δεν είχε καμία σχέση με το θεϊκό σώμα της κοπέλας του, κι επιπλέον φορούσε τα πιο άθλια εσώρουχα που είχε δει ποτέ σε γυναίκα - κάτι με τον Τουίτι αποκεφαλισμένο.

Μετά από εκείνο το βράδυ του βγήκαν ψυχολογικά. «Αυτό είναι λοιπόν» σκεφτόταν. «Δεν θα καταφέρω να πηδήξω ποτέ κάποια άλλη εκτός από την Άννα». Βάλθηκε να αποδείξει ότι μπορούσε. Επί δύο εβδομάδες που έλειπε το κορίτσι του προσπαθούσε να βρει τη στύση του και να κάνει ένα αξιοπρεπές σεξ με τη Βίκυ. Αδύνατον. Ντρεπόταν τόσο πολύ, που έγινε συναισθηματικός και τρυφερός μαζί της. Τα βράδια που η στύση του έκανε εξωσωματικά ταξίδια, καθόταν και της μιλούσε για τον εαυτό του, για τα όνειρα που είχε παιδί. Ένα περίεργο connection έγινε μεταξύ τους όταν εκείνη του είπε το εξής: «Αν καταφέρεις να σταθείς πάνω στις στάχτες των ονείρων σου χωρίς να κλάψεις, τότε μπορείς να πεις: ζωή, σε νίκησα».

Του φαινόνταν ακόμη πιο ξενέρωτη όταν προσπαθούσε να γίνει βαθυστόχαση κι ένιωσε ότι τη λυπόταν γι' αυτό. Έτσι κόλλησε μαζί της. Η Βίκυ, από την άλλη, δεν θυμόταν χειρότερη σεξουαλική εμπειρία απ' την ζωή της. Ήξερε ότι δεν θα πάει καλά από το πρώτο βράδυ που ήρθε ο τύπος σπίτι της και της είπε στην πόρτα «γεια σας, ήρθαμε για τα χαλιά», κι ήταν τόσο αποτυχημένη προσπάθεια για χιούμορ που είχε τη δύναμη του έρωτα στο ξεκίνημά του. Ήξερε εξαρχής ότι είχε άλλη, αλλά πίστευε ότι δεν θα πάθαινε απολύτως τίποτα. Κι εξάλλου, μετά τον Μιμίκο και τη Μαίρη, κανείς δεν πέθανε πλέον από έρωτα σε αυτή την πόλη.

Γενιές και γενιές ανθρώπων στάθηκαν πάνω στις παράλληλες σχέσεις. Προσπάθησαν να τις αναλύσουν, να τις κατανοήσουν, να τις εκτοπίσουν απ' την κουλτούρα τους. Δεν γινόταν. Δεν είμαστε μονογαμικά όντα, σίγουρα. Βέβαια οι περισσότεροι άπιστοι προστατεύουν τη μόνιμη σχέση τους με κάθε τρόπο. Στις παράλληλες σχέσεις έχεις ξεπουλήσει τη σχέση σου σε υπαίθριο παζάρι κι έχεις προδώσει απόλυτα το σύντροφό σου. Αλλά και πάλι υπάρχουν δικαιολογίες. Η σχέση περνούσε δύσκολη φάση, η άλλη είχε κάτι που δεν είχε η σύντροφός μου, μπορεί ένας άνθρωπος να είναι ερωτευμένος με δύο, το Ισλάμ, ξέρεις, λέει... Αλλά ο Νίκος, σαστισμένος από τον εαυτό του που είχε προδώσει τη γυναίκα της ζωής του για κάποια που δεν του άρεσε καν, ένιωθε κάτι να σφίγγει σφιχτά το λαιμό του κι αποφάσισε το τελευταίο βράδυ που την έβλεπε -η Άννα επέστρεφε την επομένη- να πει κάτι για να το πετάξει. Συγκεκριμένα πήγε να πει: «κι εδώ το αφήνουμε, δεν σε γουστάρω καθόλου». Αλλά άκουσε τον εαυτό του να λέει «θέλω να τελειώσω μέσα σου». Και τα λόγια του έπεσαν απαλά στην καρδιά της, σαν ανάσα μωρού...

(συνεχίζεται)

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια