My Last Supper

My Last Supper Facebook Twitter
0

Παρασκευή 5/9

Ετοιμάζω ένααιγυπτιακό πιλάφι με φακές. Από τότεπου γύρισα από τις διακοπές κάτι έχωπάθει και προσπαθώ να τρώω όσο το δυνατόνλιγότερο έτοιμες τροφές, delivery, junk,σουβλάκια και τέτοια. Σκέφτομαι πωςμετά από τόσο καλό φαί κατά τη διάρκειατων διακοπών είναι δύσκολο να ξαναβάλειςτον εαυτό σου στη διαδικασία του μίζερουφαγητού. Πρώτα βράζω 300 γρ. φακές μέχρινα ψηθούν, αλλά όχι να λιώσουν. Σε έναάλλο σκεύος ροδίζω φιδέ που τον έχωσπάσει με τα χέρια και ρύζι. Καλύπτω μεζωμό λαχανικών (η αναλογία είναι 1/1,5),προσθέτω αλάτι, πιπέρι, κύμινο καικανέλλα και ψήνω για περίπου δώδεκαλεπτά, μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Κατεβάζωαπό τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα μεμια πετσέτα κουζίνας και κλείνω με τοκαπάκι. Αυτό, βοηθά το πιλάφι να γίνειαφράτο. Σε ένα τηγάνι ροδίζω σε χαμηλήφωτιά ροδέλες από κρεμμύδια μέχρι ναπάρουν ένα ωραίο καστανόχρυσο χρώμα.Προσθέτω τα κρεμμύδια και τις φακές στορύζι και σερβίρω σε μεγάλη πιατέλλα καισυνοδεύω με καυτερή σάλτσα ντομάτας.Τρώμε με γιαούρτι.

Δευτέρα 8/9

Διαβάζω ένα νέοβιβλίο με μεγάλη ευχαρίστηση. ΟνομάζεταιMyLastSupper(το τελευταίο μου γεύμα). Θέμα του τογεύμα που θα επιθυμούσαν να είναι τοτελευταίο τους οι διασημότεροι σεφ τουκόσμου. Όλοι απαντούν σε ένα συγκεκριμένοερωτηματολόγιο για το τι θα είναι τογεύμα, την τοποθεσία, τα κρασιά που θατο συνοδεύουν. Ξεφυλλίζω την ωραίαέκδοση, θαυμάζω τις φωτογραφίες των πιοδιάσημων μαγείρων του κόσμου (εννοείταιπως ο Anthony-είμαι η Madonnaτης κουζίνας- Βοurdainέχει την πιο flashyφωτογραφία, γυμνός, με ένα κόκκαλομπροστά στο πουλί του...) και εκπλήσσομαιαπό το πόσο κοντά είναι οι απαντήσειςτους. Οι τροφές μπορεί να διαφέρουν,όμως η ουσία που διατρέχει τις επιλογέςτους είναι περίπου η ίδια: comfortfood,ό,τι μπορεί να σημαίνει για τον καθένααυτό. Μεταφέρω μερικά μενού από τοβιβλίο: πέννες αλά αραμπιάτα φτιαγμένεςμε τρία διαφορετικά είδη τσίλι, παγωμένορυζόγαλο με ζεστά καραμελωμένα ροδάκινα(JamieOliver),μια πιατέλα με προσιούτο SanDanielleμε μερικά ώριμα σύκα, λινγκουίνι μελευκή σάλτσα από θαλασσινά και μερικάώριμα ροδάκινα σερβιρισμένα με τυρίGranaPadano(LidiaBastianichi),ένα κλασικό κυριακάτικο αγγλικό γεύμα- ψητό μοσχάρι, Yorkshirepuddingsμε gravy(GordonRamsay),δύο κομμάτια σούσι από (σερβιρισμέναμε αυτή τη σειρά) λευκό ψάρι, τόννο,φρίσσα, κόκκινα οστρακοειδή, αχινό, χέλικαι τέλος ένα ρολό με αγγούρι (Nobu).Mεταφράζωπρόχειρα το τελευταίο δείπνο της HeleneDarroze,το οποίο θα μπορούσε να είναι και δικόμου, με λίγες αλλαγές: Φουά γκρα εκλεκτάσερβιρισμένο με καλό χωριάτικο ψωμίζεσταμένο σε ξυλόφουρνο, ιρανικό χαβιάρισερβιρισμένο με μπλίνι και παχύρρευστηκρέμα γάλακτος, ένα βραστό αυγό μετρούφα, με το αυγό να έχει μαζευτεί απόένα κοτέτσι κάπου στα βουνά, κοτόπουλοψητό με πατάτες τηγανητές, ένα μεγάλο,χοντρό κοτόπουλο που δεν έχει βάλειποτέ στο στόμα του ζωοτροφή, ψημένο στοφούρνο με λίπος πάπιας, σκόρδο και έναφύλλο δάφνης, με τραγανιστό δέρμα πουμέσα κρύβει τη ζουμερή σάρκα τουπεντανόστιμου πουλιού - οι πατάτες θαείναι κομμένες σχετικά χοντρές, ψημένεςστο λίπος από το κοτόπουλο. Τέλος, έναεκλαίρ σοκολάτας, ένα κέικ «Βικτόρια»από τον PierreHermes,άγριες φράουλες με κρέμα και ζάχαρηmuscovado,σερβιρισμένες με μπισκότα shortbreadαπό τη Σκωτία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ