ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

45 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς πριν μπει το 2019

45 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς πριν μπει το 2019 Facebook Twitter
0

Είναι απίστευτο πόσα άχρηστα πράγματα μπορεί να συσσωρεύσουν τα σπίτια μας μέσα σε ένα χρόνο. Πόσο μάλλον αν μιλάμε για πολλά χρόνια στη σειρά. 

Ναι, αναφερόμαστε σε εκείνα τα συρτάρια που φοβάσαι πλέον να ανοίξεις, στο πατάρι που έχει συσσωρεύσει από χαλασμένες συσκευές μέχρι κεντήματα της γιαγιάς αλλά και στην ντουλάπα σου... Μια ανάσα πριν την αλλαγή του χρόνου σε καλούμε, λοιπόν, να κάνεις χώρο στη ζωή σου για νέα, συναρπαστικά πράγματα! Και αυτό είναι κάτι που ξεκινά από το σπίτι.

Βλέπεις, η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων έχει βλαβερές για τον ψυχισμό συνέπειες. "Όταν τα συσσωρευμένα αντικείμενα αυξάνονται όλο και περισσότερο, μπορούν να αποτελέσουν απειλή για την υγεία αλλά και την ψυχολογία του ανθρώπου και να φτιάξουν ένα δυσλειτουργικό σπιτικό περιβάλλον που συμβάλλει στο άγχος καθώς και σε συναισθήματα απομόνωσης και εκτοπισμού" εξηγεί η ψυχολόγος Catherine Roster σε ένα άρθρο της στο Psychology Today.

Κάνε λοιπόν ένα δώρο στον εαυτό σου και προετοίμασε το χώρο σου για τη νέα χρονιά όχι γεμίζοντάς το πράγματα αλλά αδειάζοντάς το από όσα έχεις χωρίς λόγο συσσωρεύσει εκεί. Για να γίνει η δουλειά σου λίγο πιο εύκολη, χώρισε την ανά δωμάτιο. 

Στο μπάνιο

Βουτιά στα βαθιά! Ξεκίνα το ξεκαθάρισμα από το μπάνιο αφού, όταν το ολοκληρώσεις, θα νιώσεις τέτοια ανακούφιση που θα πάρεις δύναμη και για όλα τα υπόλοιπα. 

Τι να πετάξεις:

-Τα ληγμένα καλλυντικά, φάρμακα και προϊόντα περιποίησης

-Τα παλιά βερνίκια νυχιών και τα κραγιόν και ρουζ σε χρώματα που δεν θα φορέσεις ποτέ.

-Τυχόν παλιά απολεπιστικά γάντια και λούφα

-Τις λεκιασμένες, ξεφτισμένες και σκισμένες πετσέτες

-Τη μουχλιασμένη κουρτίνα μπάνιου

-Τα φθαρμένα χαλάκια μπάνιου

Στο υπνοδωμάτιο

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται. Υπάρχει από τη μία πλευρά η ντουλάπα σου που αποτελεί κατηγορία από μόνη της αλλά και τα σεντόνια σου και τα κομοδίνα. Καθάρισε και τους χώρους που συσσωρεύονται πράγματα όπως πχ. κάτω από το κρεβάτι και τη συρταριέρα. 

Τι να πετάξεις:

-Παλιά ή φθαρμένα σεντόνια, 

-Άχρηστα μικροπράγματα από το κομοδίνο και κάτω από το κρεβάτι

-Παλιά ή φθαρμένα ρούχα που δεν σου πάνε πια

-Φθαρμένες πιτζάμες ή εσώρουχα

-Μονές κάλτσες

-Συρμάτινες κρεμάστρες από το καθαριστήριο

-Σπασμένα μπιζού και αξεσουάρ

Στην τραπεζαρία

Ακόμα και η τραπεζαρία μαζεύει άχρηστα μικροαντικείμενα αν και πολύ λιγότερα από τα άλλα δωμάτια. Μπορείς όμως να κάνεις τώρα έναν έλεγχο στα σερβίτσια σου αλλά και στο εσωτερικό του μπουφέ.

Τι να πετάξεις:

-Εφημερίδες, γράμματα, εργασίες και οτιδήποτε άλλο έχει συσσωρευτεί στο τραπέζι

-Παλιά, φθαρμένα τραπεζομάντηλα και πετσέτες

-Καμμένα κεριά και χαρτοπετσέτες
-ραγισμένα γυαλικά και πιάτα

Στην είσοδο

Ως ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του σπιτιού, η είσοδος συσσωρεύει αντικείμενα καθημερινά! Τακτοποίησέ την λοιπόν πριν ξεκινήσεις το ξεκαθάρισμα, για να γίνει η δουλειά πιο εύκολη.

Τι να πετάξεις:

-Παλιά αλληλογραφία, αποδείξεις, εφημερίδες και εγχειρίδια χρήσης

-Φθαρμένα παλτό, παπούτσια και τσάντες

-Είδη σπορ που ποτέ πια δεν χρησιμοποιείς

-Άχρηστες ηλεκτρονικές συσκευές και κλειδιά

-Μονά γάντια

Υγεία & Σώμα
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM