Τσεκάρετε συνέχεια το κινητό...
Είναι γεγονός: μεταξύ φίλων, καλών γνωστών, στενών συνεργατών (ή ακόμη καλύτερα μπροστά στον σύντροφο ή τους γονείς) δεν χρειάζεται να υποκρίνεστε. Η αποδοχή τους είναι δεδομένη, σας αγαπούν, σας εμπιστεύονται και είναι δίπλα σας γι’ αυτό που είστε. Και πάλι, όμως, αυτού του είδους η χαλαρότητα, η έλλειψη επιτήδευσης, οι ανυπόκριτες κουβέντες κάποτε μπορούν να περάσουν το λάθος μήνυμα, καθώς όλοι κάποτε υποκύπτουν σε αθώες μικρές εκπτώσεις στη συμπεριφορά τους: στην χειρότερη περίπτωση μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα, στην καλύτερη να σας κάνουν απλώς αντιπαθείς.
Να, 5 από αυτές που συνήθως δημιουργούν παρεξηγήσεις, χωρίς λόγο:
1.
Είστε παραπάνω έντονοι απ’ όσο πρέπει. Οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν τις παθιασμένες προσωπικότητες, αυτές που σφύζουν από ζωή και αποφασιστικότητα. Είστε καλύτεροι ομιλητές και το ξέρετε, είστε η ψυχή της παρέας και αυτό είναι ωραίο, κάποτε, όμως, είστε πιο έντονοι απ’ όσο αντέχει το εργασιακό και ευρύτερο περιβάλλον σας. Το πάθος στη φωνή, στις κινήσεις, στις αποφάσεις, έχει γοητεία, όταν δεν πιέζει, δεν αγχώνει, δεν καταλήγει ενοχλητικό για τους άλλους. Στα σοβαρά ζητήματα, αυτό το πάθος και η επιμονή μπορεί να τινάξει στον αέρα συνεργασίες, φιλίες, δεσμούς.
2.
Είστε μονίμως ταπεινοί, από θέση. Υπάρχει μία πρακτική στις ανθρώπινες συναλλαγές, που ονομάζεται «ταπεινή κομπορρημοσύνη». Χαρακτηρίζει εκείνο το είδος των ανθρώπων, που υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο τη μετριοφροσύνη τους, επιχειρώντας πρακτικά να αναδείξουν την υπεροχή τους. Κάποτε συμβαίνει αβίαστα. Ωστόσο, όταν γίνεται επιτηδευμένα, απλώς εκνευρίζει τους γύρω. Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι συμβάλλατε σε μια επιτυχία. Δεν είναι έπαρση. Το αντίθετο βάζει σε υποψίες για τα πραγματικά σας κίνητρα στη χειρότερη των περιπτώσεων, για την αυτοεκτίμηση σας στην καλύτερη.
3.
Τσεκάρετε συνεχώς το κινητό σας. Όσο απασχολημένοι κι αν είστε, όσες υποχρεώσεις κι αν έχετε, οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σας και σας μιλούν θέλουν την προσοχή σας. Δεν το κάνετε επίτηδες, είναι κομμάτι της εποχής. Όμως, κανείς δεν θέλει στο τραπέζι – της σύσκεψης ή το οικογενειακό – κάποιον που βρίσκεται «αλλού». Αν δεν είναι αδιαφορία ή απίστευτη βαρεμάρα, είναι έλλειψη προσοχής και δηλώνει αγένεια. Κλείστε το για λίγο ή έστω βάλτε το στην τσέπη. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για τσεκάρισμα του timeline σας.
4.
Είστε στενόμυαλοι. Και συνήθως κακοί ακροατές. Με ό,τι δεν συμφωνείτε, απλώς δεν το ανέχεστε και δυστυχώς φαίνεται. Εννοείται ότι μπορείτε να διατηρείτε την άποψη σας, δεν χρειάζεται, ωστόσο, να απορρίπτετε τις ιδέες που είναι πολύ extreme για τα δικά σας δεδομένα. Το να ακούμε προσεκτικά τους άλλους δεν είναι μόνο μέρος της διαδικασίας που επικοινωνούμε με τους άλλους, αλλά κι εκείνης που μαρτυρά τη συνεχή ωρίμανση και εξέλιξη μας. Μόνο ένας (κακομαθημένος) έφηβος δεν ακούει κανέναν, αντιδρά με κάποια περιφρόνηση και εμμένει σθεναρά στις απόψεις τους ακόμη κι αν είναι λάθος.
5.
Κάνετε επίδειξη γνωριμιών. Εκείνος είναι φίλος σας, ο άλλος υπήρξε συνεργάτης σας, με τον τάδε ήσασταν συμφοιτητές και ο δείνα είναι follower σας στο Instagram. Τόσο στον κόσμο των επιχειρήσεων, όσο και στις απλές παρέες κάποιος που γνωρίζει κόσμο, είναι και ο ίδιος μια σπουδαία γνωριμία. Ωστόσο, κάποιος που όντως διατηρεί τέτοιου είδους επαφές, δεν χρειάζεται να κομπάζει γι’ αυτές. Ένας άνθρωπος που ρίχνει ονόματα στο τραπέζι, πολύ σύντομα μπορεί να γίνει αντιπαθής ή να δημιουργήσει σοβαρές υπόνοιες για την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια του. Γνωρίζει όσους αναφέρει ή απλώς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των άλλων;
Με στοιχεία από το Inc. com
σχόλια