5 φαινομενικά αθώα μικροπράγματα που σας κάνουν αντιπαθείς, χωρίς να το καταλαβαίνετε

1

Τσεκάρετε συνέχεια το κινητό...

 

 

Είναι γεγονός: μεταξύ φίλων, καλών γνωστών, στενών συνεργατών (ή ακόμη καλύτερα μπροστά στον σύντροφο ή τους γονείς) δεν χρειάζεται να υποκρίνεστε. Η αποδοχή τους είναι δεδομένη, σας αγαπούν, σας εμπιστεύονται και είναι δίπλα σας γι’ αυτό που είστε. Και πάλι, όμως, αυτού του είδους η χαλαρότητα, η έλλειψη επιτήδευσης, οι ανυπόκριτες κουβέντες κάποτε μπορούν να περάσουν το λάθος μήνυμα, καθώς όλοι κάποτε υποκύπτουν σε αθώες μικρές εκπτώσεις στη συμπεριφορά τους: στην χειρότερη περίπτωση μπορούν να δημιουργήσουν τεράστιο ζήτημα, στην καλύτερη να σας κάνουν απλώς αντιπαθείς.

Να, 5 από αυτές που συνήθως δημιουργούν παρεξηγήσεις, χωρίς λόγο:

1.

Είστε παραπάνω έντονοι απ’ όσο πρέπει. Οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν τις παθιασμένες προσωπικότητες, αυτές που σφύζουν από ζωή και αποφασιστικότητα. Είστε καλύτεροι ομιλητές και το ξέρετε, είστε η ψυχή της παρέας και αυτό είναι ωραίο, κάποτε, όμως, είστε πιο έντονοι απ’ όσο αντέχει το εργασιακό και ευρύτερο περιβάλλον σας. Το πάθος στη φωνή, στις κινήσεις, στις αποφάσεις, έχει γοητεία, όταν δεν πιέζει, δεν αγχώνει, δεν καταλήγει ενοχλητικό για τους άλλους. Στα σοβαρά ζητήματα, αυτό το πάθος και η επιμονή μπορεί να τινάξει στον αέρα συνεργασίες, φιλίες, δεσμούς.

2.

Είστε μονίμως ταπεινοί, από θέση. Υπάρχει μία πρακτική στις ανθρώπινες συναλλαγές, που ονομάζεται «ταπεινή κομπορρημοσύνη». Χαρακτηρίζει εκείνο το είδος των ανθρώπων, που υπογραμμίζουν με κάθε τρόπο τη μετριοφροσύνη τους, επιχειρώντας πρακτικά να αναδείξουν την υπεροχή τους. Κάποτε συμβαίνει αβίαστα. Ωστόσο, όταν γίνεται επιτηδευμένα, απλώς εκνευρίζει τους γύρω. Δεν είναι κακό να παραδεχτείτε ότι συμβάλλατε σε μια επιτυχία. Δεν είναι έπαρση. Το αντίθετο βάζει σε υποψίες για τα πραγματικά σας κίνητρα στη χειρότερη των περιπτώσεων, για την αυτοεκτίμηση σας στην καλύτερη.

  

3.

Τσεκάρετε συνεχώς το κινητό σας. Όσο απασχολημένοι κι αν είστε, όσες υποχρεώσεις κι αν έχετε, οι άνθρωποι που βρίσκονται δίπλα σας και σας μιλούν θέλουν την προσοχή σας. Δεν το κάνετε επίτηδες, είναι κομμάτι της εποχής. Όμως, κανείς δεν θέλει στο τραπέζι – της σύσκεψης ή το οικογενειακό – κάποιον που βρίσκεται «αλλού». Αν δεν είναι αδιαφορία ή απίστευτη βαρεμάρα, είναι έλλειψη προσοχής και δηλώνει αγένεια. Κλείστε το για λίγο ή έστω βάλτε το στην τσέπη. Πάντα θα υπάρχει χρόνος για τσεκάρισμα του timeline σας.

4.

Είστε στενόμυαλοι. Και συνήθως κακοί ακροατές. Με ό,τι δεν συμφωνείτε, απλώς δεν το ανέχεστε και δυστυχώς φαίνεται. Εννοείται ότι μπορείτε να διατηρείτε την άποψη σας, δεν χρειάζεται, ωστόσο, να απορρίπτετε τις ιδέες που είναι πολύ extreme για τα δικά σας δεδομένα. Το να ακούμε προσεκτικά τους άλλους δεν είναι μόνο μέρος της διαδικασίας που επικοινωνούμε με τους άλλους, αλλά κι εκείνης που μαρτυρά τη συνεχή ωρίμανση και εξέλιξη μας. Μόνο ένας (κακομαθημένος) έφηβος δεν ακούει κανέναν, αντιδρά με κάποια περιφρόνηση και εμμένει σθεναρά στις απόψεις τους ακόμη κι αν είναι λάθος.

5.

Κάνετε επίδειξη γνωριμιών. Εκείνος είναι φίλος σας, ο άλλος υπήρξε συνεργάτης σας, με τον τάδε ήσασταν συμφοιτητές και ο δείνα είναι follower σας στο Instagram. Τόσο στον κόσμο των επιχειρήσεων, όσο και στις απλές παρέες κάποιος που γνωρίζει κόσμο, είναι και ο ίδιος μια σπουδαία γνωριμία. Ωστόσο, κάποιος που όντως διατηρεί τέτοιου είδους επαφές, δεν χρειάζεται να κομπάζει γι’ αυτές. Ένας άνθρωπος που ρίχνει ονόματα στο τραπέζι, πολύ σύντομα μπορεί να γίνει αντιπαθής ή να δημιουργήσει σοβαρές υπόνοιες για την αξιοπιστία και την ειλικρίνεια του. Γνωρίζει όσους αναφέρει ή απλώς προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή των άλλων;

Με στοιχεία από το Inc. com

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια