7 νέοι κανόνες περί πρώτου ραντεβού από (και για) millennials Facebook Twitter
Η παλιά σχολή επέμενε ότι το να μην πληρώσει ποτό / δείπνο / σινεμά στο πρώτο ραντεβού ο άντρας ήταν ντροπή. Πλέον το «50 – 50» είναι αποδεκτό, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο δεν έχει σκοπό να συνεχίσει.

7 νέοι κανόνες περί πρώτου ραντεβού από (και για) millennials

3

Τόσο στην Ευρώπη όσο και στον υπόλοιπο πλανήτη ο τρόπος που επικοινωνούν οι άνθρωποι έχει αλλάξει δραστικά. Δεν έχει χαθεί η ευγένεια, ωστόσο, επειδή οι απαιτήσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής δεν επιτρέπουν σπατάλη χρόνου, περιττά δάκρυα και άσκοπο κυνηγητό, ακόμη και για το «πρώτο ραντεβού» φαίνεται ότι ισχύουν νέοι κανόνες, πρακτικοί και ευέλικτοι.

Σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, η γενιά των 35άρηδων ακόμη και στο φλερτ έχει υιοθετήσει ένα νέο πλαίσιο συμπεριφοράς, στο οποίο διατηρείται η ευγένεια και η ζεστή ανθρώπινη επικοινωνία, ωστόσο, εκεί ακριβώς δεν έχουν καμία θέση οι τακτικοί ελιγμοί, οι καθυστερήσεις και τα κουραστικά προσχήματα. Και από αυτές τις ειλικρινείς προθέσεις προκύπτουν και μερικοί νέοι – και αρκετά ενδιαφέροντες – κανόνες περί πρώτου ραντεβού, που δεν καταργούν τον ρομαντισμό, αλλά δεν ταλαιπωρούν και τους συμμετέχοντες στο παιχνίδι του φλερτ.

1.

Δεν γίνεται μέγα θέμα ο λογαριασμός

Η παλιά σχολή επέμενε ότι το να μην πληρώσει ποτό / δείπνο / σινεμά στο πρώτο ραντεβού ο άντρας ήταν ντροπή. Πλέον το «50 – 50» είναι αποδεκτό, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο δεν έχει σκοπό να συνεχίσει.

2.

Μία ώρα είναι αρκετή

Οι καλοί τρόποι λένε ότι όσο βαρετό, ακόμη κι ανυπόφορο κι αν είναι ένα ραντεβού, οφείλει κανείς να το υποστεί μέχρι το τέλος του. Οι νέοι κανόνες υπαγορεύουν ειλικρίνεια: αν δεν περνάμε καλά, στη μία ώρα, λήγουμε με ευγένεια τη συνάντηση. Ναι, μπορεί να είναι σκληρό, αλλά είναι και ειλικρινές και μπορεί και ο άλλος να μάθει κάτι από αυτή την ειλικρίνεια.

3.

Δεν χρειάζεται να καταλήξετε σπίτι

Νέοι κανόνες μεν, αλλά σε ζητήματα σεξ, καλό είναι να τηρηθεί μια σχετική πειθαρχία. Όχι για λόγους καθωσπρεπισμού, αλλά για να διασφαλιστεί ότι η πρώτη εντύπωση είναι και η σωστή. Και πάλι οι millennials το βλέπουν πρακτικά: γιατί να «ξοδευτεί» κανείς ενεργειακά, πνευματικά και σωματικά, αν στο 2ο ραντεβού αποκαλυφθεί ότι δεν άξιζε τον κόπο;

4.

…Αλλά είναι απολύτως OK να ξαναβγείτε σύντομα

Κι όταν λέμε σύντομα, ο λόγος γίνεται για 2ο ραντεβού μέσα σε λιγότερες από 72 ώρες. Αν κάποιος έχει περάσει καλά, οφείλει να το πει και ζητήσει εκ νέου συνάντηση. Δεν έχουν κανένα νόημα οι ατέλειωτες ώρες πάνω από το τηλέφωνο, για το ποιος και πότε θα πάρει πρώτος. Αμ έπος, αμ έργον.

5.

Κρατήστε την επικοινωνία «ζωντανή»

Παρά τον τρόπο με τον οποίο τα social media έχουν εισβάλει στη ζωή όλων, σύμφωνα με έρευνες ένα 80% των ανθρώπων της γενιάς του Facebook επιμένουν να θεωρούν ότι η βασική επικοινωνία καλό είναι να γίνεται τηλεφωνικά ή ακόμη καλύτερα πρόσωπο με πρόσωπο. Ούτε αυτό είναι συντηρητισμός: στην εκ του σύνεγγυς επικοινωνία ή ακόμη και όταν μιλάμε στο τηλέφωνο είναι δύσκολο να κρυφτούν τα πραγματικά μας συναισθήματα. Ένα μήνυμα στο messenger, ένα mail ή ένα γραπτό μήνυμα στο κινητά, όσα καλά και γλυκά διατυπωμένο κι αν είναι μπορεί να καλύψει ένα ψέμα… Γιατί να χάνεται χρόνος στις υπεκφυγές και στις καθυστερήσεις;

6.

Και, ναι, μπορείτε να τον/την κάνετε φίλο/-η στο Facebook

Δεν είναι βιαστικό, αν κάνετε “add” το νέο φλερτ στο Facebook. Αν διατηρηθεί ένα πλέγμα ειλικρίνειας, είτε συνεχίσετε να βγαίνετε είτε όχι, δεν αλλάζουν και πολλά. Και ποτέ δεν ξέρετε πώς μπορεί να εξελιχθεί μία σχέση. Μπορεί να μην τα βρουν δύο άνθρωποι σε ερωτικό επίπεδο, αλλά να γίνουν φίλοι. Ή να προκύψει μία αξιόλογη επαγγελματική γνωριμία. Ακόμη κι αν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα, υπάρχει πάντα και το “unfriend”. Γιατί, λοιπόν, να μην γίνετε άμεσα φίλοι και στα social; Δεν προσθέτει κάτι, δεν αφαιρεί.

7.

Συστήστε τον/την στους φίλους σας

Η παλιά σχολή επέμενε ότι δεν βιαζόμαστε να συστήσουμε το νέο μας φλερτ στους φίλους μας, για να μην εκτεθούμε στην περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά. Όμως, οι millennials πιστεύουν στη γνώμη των φίλων και όσα μπορούν εκείνοι να δουν, που ενδεχομένως δεν θα δει αυτός που εμπλέκεται – έστω και λίγο συναισθηματικά – με έναν ξένο. Οι φίλοι, με μία ευγενική γνώμη, ακόμη και με ένα βλέμμα μπορεί να προλάβουν μία όχι ευχάριστη κατάσταση και να σώσουν πολύτιμο χρόνο, που θα ξοδευτεί σε αμφιβολίες ή ακόμη και σε ονειροπολήσεις.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

8 πράγματα που αφαιρούν πόντους από τη γοητεία σας και το λέει η επιστήμη

Υγεία & Σώμα / 8 πράγματα που αφαιρούν πόντους από τη γοητεία σας και το λέει η επιστήμη

Από το να στερείστε τη φυσική σας λάμψη, μέχρι το να γίνετε απολύτως αντιπαθείς, αυτά είναι τα λάθος βήματα ή οι συνήθειες που "πληγώνουν" το παρουσιαστικό και την επιρροή σας στους γύρω
THE LIFO TEAM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM
Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM