7 συμπεριφορές που εγγυώνται ευτυχισμένη καθημερινότητα

7 συμπεριφορές που εγγυώνται ευτυχισμένη καθημερινότητα Facebook Twitter
Δεν αυτομαστιγωνόμαστε για τα λάθη μας. Μεγάλα ή μικρά.
0

 

 

Οι επιχειρήσεις και οι ζωές των ανθρώπων μοιάζουν, γράφει σε πρόσφατο άρθρο της στο INc η σύμβουλος επιχειρήσεων Lolly Daskal. Και υποφέρουν ή ανθίζουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, από τις ίδιες ακριβώς συμπεριφορές και από παρόμοιους χειρισμούς. Κατά την άποψη της, το να ευτυχήσουμε στη δουλειά και τη ζωή προκύπτει είναι θέμα μίας λίστας πραγμάτων που πρέπει να κάνουμε και κάποιων άλλων που καλό θα ήταν να τα σταματήσουμε.

1.

Καλύτερα ευγενείς, παρά τέλειοι. Με το να επιδιώκουμε τελειότητα σε οτιδήποτε, δεν γινόμαστε μόνο δυστυχισμένοι, αλλά και αγενείς. Και κάποτε κακοί άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να κερδίζουμε πάντα κι ας κάνουμε και κανά λάθος. Αλλά ας μην ξεχνάμε ποτέ να είμαστε ευγενείς και ευγνώμονες.

2.

Πολυάσχολοι; Κακώς, πολύ κακώς. Άνθρωποι των οποίων ο χρόνος είναι «γεμισμένος» μέχρι το 2040, δεν έχουν ποτέ χρόνο ούτε για τον εαυτό τους ούτε για τους άλλους. Αυτή είναι μία από τις σοβαρότερες μορφές δυστυχίας. Βρείτε χρόνο για εσάς, επιμένει η Daskal.

3.

Εννοούμε ό,τι λέμε και κυρίως το εφαρμόζουμε. Πρόκειται για τον πιο δυνατό τρόπο με τον οποίο χτίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν στις συναναστροφές και τις σχέσεις τους ειλικρινείς χαρακτήρες και άτομα που κρατούν τον λόγο τους, που δεν ψεύδονται για λόγους εικόνας και δεν κουράζουν τους γύρω με καθυστερήσεις, αθετήσεις συμφωνιών και αναξιόπιστες δεσμεύσεις.


4.

Σταματάμε να φτιάχνουμε ό,τι χάλασε. Κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Σταματάμε να αισθανόμαστε ότι ο κόσμος κρέμεται από εμάς, ότι πρέπει να διορθώσουμε κάθε λάθος, ότι πρέπει να τελειώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις σήμερα. Αυτός ο ψυχαναγκασμός συχνά μας κάνει δυστυχείς, χωρίς να το νιώθουμε και γίνονται δυστυχείς και οι γύρω μας που νιώθουν μονίμως ελλειμματικοί και άχρηστοι.

5.

Θα επιμένουμε και θα στηρίζουμε τις επιλογές μας. Δεν κάνουμε πίσω, επειδή κάποιος μας άσκησε κριτική και δεν αλλάζουμε γνώμη, εκτός κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος. Και όχι: η γνώμη των άλλων δεν είναι σοβαρός λόγος.

6.

Δεν αυτομαστιγωνόμαστε για τα λάθη μας. Μεγάλα ή μικρά. Λάθη κάνουν μόνο οι ζωντανοί. Τεράστιο προνόμιο και κυρίως μάθημα, από το οποίο δεν πρέπει να απουσιάζουμε. Κατά την αρθρογράφο η έντονη αυτοκριτική είναι βήμα προς τα πίσω.

7.

Δεν δίνουμε υποσχέσεις που δεν θα κρατήσουμε. Ο κόσμος μας παίρνει στα σοβαρά. Πιστεύει αυτά που λέμε, μέχρι να πειστεί – δυστυχώς – ότι είμαστε αναξιόπιστοι. Δεν δεσμευόμαστε και δεν δεσμεύουμε, αν δεν μπορούμε να φέρουμε εις πέρας αυτό που αναλάβαμε. Ακριβώς, οι υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν, όπως γράφει η Daskal είναι ο κορυφαίος λόγος σοβαρών παρεξηγήσεων και κατεστραμμένων ανθρώπινων σχέσεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Ζωή στα καλύτερά της / Burnout: Είναι απλή κόπωση ή κάτι βαθύτερο;

Μια συζήτηση για το σύνδρομο εργασιακής εξουθένωσης με την κλινική-οργανωσιακή ψυχολόγο Έλενα Μπίκου, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
ΙΟΥΛΙΑ ΑΡΜΑΓΟΥ

Good Business Directory Vol.5 / Ιουλία Αρμάγου: Επιστήμη, βιωσιμότητα και εξωστρέφεια από μια ελληνική εταιρεία που πρωτοπορεί

Σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μιλά για την επιμονή της όσον αφορά την εξατομικευμένη φροντίδα του δέρματος, την έμφαση στη βιωσιμότητα, αλλά και την εξωστρέφεια, χάρη στην οποία η Juliette Armand βρίσκεται σε 42 χώρες(!).
ΕΦΗ ΑΝΕΣΤΗ
Σάββας Χαραλαμπίδης

Good Business Directory Vol.5 / Βιώσιμο σύστημα υγείας επιτυγχάνεται με καινοτομία και σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με την πολιτεία

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης ο Σάββας Χαραλαμπίδης, γενικός διευθυντής Ελλάδος, Κύπρου & European Distributor Μarkets της Gilead Sciences, χαρτογραφεί τους παράγοντες που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας στη χώρα μας.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Άκου την επιστήμη / Τι στρέφει έναν άνθρωπο στους εθισμούς;

Oι εξαρτήσεις, οι ψυχοδραστικές ουσίες και η απειλή μιας νέας πανδημίας. Ο καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, Άγγελος Χατζάκης, εξηγεί στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Radio Lifo / SOS, το παιδί μου έχει διάσπαση προσοχής

Τι είναι η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας; Πόσα παιδιά και έφηβοι έχουν; Είναι η ΔΕΠΥ διαταραχή της εποχή μας; Τι πρέπει να γνωρίζει ένας γονιός όταν το παιδί του παρουσιάσει σημάδια διάσπασης προσοχής; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με την παιδοψυχίατρο Τέρψη Κόρπα και τον ψυχοπαιδαγωγό Χρήστο Σκαλούμπακα.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Υγεία & Σώμα / HIV: Στην Gilead δεν κάνουμε εκπτώσεις στην αλήθεια

Η Βίκυ Τσάμη, Director Public Affairs, και ο Ιωάννης Κατσαρόλης, παθολόγος-λοιμωξιολόγος, Director Medical Affairs της Gilead Sciences, μιλούν για τις πρωτοβουλίες της βιοφαρμακευτικής εταιρείας που στόχο έχουν να προκαλέσουν την κοινωνία ώστε να σκεφτεί βαθύτερα, να αναμετρηθεί με τον φόβο και την άγνοια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM