Αυτό είναι το ρούχο που θέλουμε να φοράμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας

0

Ποιοι πραγματικά είμαστε χωρίς τα ρούχα που φοράμε στη δουλειά ή στις κοινωνικές μας συναναστροφές; Ποιο είναι το -πραγματικά- αγαπημένο μας ντύσιμο, αν μπορούσαμε να πούμε όχι σε όλους τους συμβιβασμούς και τη μάχη των εντυπώσεων; Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που φοράμε, όταν μπαίνουμε σπίτι μετά από μία κοπιαστική μέρα; Ας το παραδεχτούμε, λοιπόν: τίποτα δεν είναι σαν τις πιτζάμες μας ή έστω μια φόρμα. Είναι τα ρούχα που μας κρατάνε ζεστούς, μας εξασφαλίζουν άνεση κι αν είμαστε -κατά βάθος- ακόμη παιδιά είναι τα ρούχα που μας κάνουν χαρούμενους με όλα αυτά τα παρδαλά prints, το χρώμα και την απαλή, μαλακή υφή. Στο σπίτι μας, άλλωστε, κανείς δεν θα μας κρίνει που ένας Μίκι Μάους ξεπροβάλλει από κάποιο μπατζάκι ή που ένα Στρουμφ μας καληνυχτίζει στην "πλάτη" του πάνω μέρους της πιτζάμας μας. 

Στη Βρετανία και σύμφωνα με στοχευμένη έρευνα της εμπορικής αλυσίδας καταστημάτων Liberty, όταν οι καταναλωτές κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε δεκάδες στιλ, για να αποφασίσουν ποιο είναι αυτό που τους κάνει να νιώθουν πραγματικά χαρούμενοι και άνετοι ήταν οι πιτζάμες. Συγκεκριμένα, βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, στην οποία έλαβαν μέρος 2000 άνθρωποι, ένα 14% των αντρών δήλωνε ότι φοράει τις πιτζάμες του με το που μπαίνει στο σπίτι, αμέσως πριν το δείπνο. Δηλώνει μάλιστα πως δεν μπορεί να ευχαριστηθεί το βραδινό γεύμα του, αν δεν νιώθει το σώμα του άνετο και προστατευμένο μέσα σε πιτζάμες, ούτε σε τζιν, ούτε σε φόρμες. Την ίδια στιγμή, ένα 13% των γυναικών δήλωσε πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να πηγαίνει για ψώνια ή να κάνει μικροδουλειές στην πόλη, φορώντας το πάνω ή το κάτω μέρος της πιτζάμας, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η ίδια η μόδα έχει λάβει σοβαρά υπ' όψιν το δέσιμο των ανθρώπων με τις πιτζάμες τους και κατά καιρούς έχει φροντίσει να λανσάρει σύνολα που θυμίζουν πιτζάμες.

Κατά την ίδια έρευνα, δεν είναι μόνο ο παράγοντας "άνεση" που κάνει τη διαφορά, αλλά και ο βαθμός ευεξίας που νιώθει κάποιος φορώντας τις πιτζάμες του, χωρίς να έχει καμία πρόθεση να πέσει για ύπνο... Όπως εξήγησαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα, μπορούν να τριγυρίζουν με τις πιτζάμες περίπου για πάντα, αν οι κοινωνικές και εργασιακές υποχρεώσεις δεν υπαγόρευαν ένα συγκεκριμένο outfit..!

Όσο για το πώς απολαμβάνει κανείς τη χαλάρωση του στο σπίτι; Ένα 90% όσων έλαβαν μέρος στην έρευνα, δεν διανοείται πραγματική χαλάρωση και λήξη μιας πραγματικά κουραστικής μέρας αν δεν φορέσει πιτζάμες. Από την ίδια έρευνα, προέκυψε ότι ένα στους 6 Βρετανούς φορούν πιτζάμες στο αεροπλάνο, ειδικά αν έχουν μπροστά τους μία πολύωρη κουραστική πτήση, ενώ ένα 3% των εργαζομένων παραδέχθηκε κάτι που όλοι συνηθίζαμε, όταν ήμασταν παιδιά: να πηγαίνουμε στη δουλειά έχοντας φορέσει κάποιο ρούχο πάνω από την πιτζάμα.

Η ίδια η μόδα έχει λάβει σοβαρά υπ' όψιν το δέσιμο των ανθρώπων με τις πιτζάμες τους και κατά καιρούς έχει φροντίσει να λανσάρει σύνολα που θυμίζουν πιτζάμες, ενώ στο εξωτερικό - σε δημόσιους τουλάχιστον χώρους, όπως σούπερ μάρκετς και εμπορικά κέντρα, έχουν φροντίσει να χαλαρώσουν το dress code, όταν σημειώθηκαν παράπονα για καταναλωτές που είχαν βρεθεί εκεί με κάποιο από τα δύο μέρη της πιτζάμας τους. Γενικώς, όταν η συζήτηση έρχεται στο τι πραγματικά κάνει τους ανθρώπους των μεγαλουπόλεων να νιώθουν άνετοι, λίγα είναι τα outfit που νικούν τις πιτζάμες. Βασικά, κανένα!

Με στοιχεία από τον Independent 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ