Σουτιέν: 5 σοβαρά λάθη που το μετατρέπουν σε «θηλιά» για το σώμα σας

Σουτιέν: 5 σοβαρά λάθη που το μετατρέπουν σε «θηλιά» για το σώμα σας Facebook Twitter
Εκτός κι αν το μέγεθος του στήθους σας είναι το "0" σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση -και ειδικά σ' εκείνη του μεγάλου μεγέθους- χρειάζεστε στήριξη.
0

Από τα αγαπημένα θέματα αντιπαράθεσης φεμινιστριών και μη, η αλήθεια είναι ότι οι στηθόδεσμοι μπορούν να δημιουργήσουν πονοκέφαλο στις γυναίκες, είτε θεωρούν το συγκεκριμένο εσώρουχο "εργαλείο" ή βραχνά. Προσπερνώντας για λίγο τις ιστορικές διαμάχες για το αν πρόκειται για αντικείμενο που "σκλαβώνει" το γυναικείο σώμα και εξετάζοντας την καθαρά πρακτική του χρήση, με το σουτιέν συμβαίνουν συγκεκριμένα λάθη που στο τέλος μίας πολυάσχολης μέρας το μετατρέπουν σε βραχνά και κάτι που πρέπει να αφαιρεθεί άμεσα, όχι για όλους τους... σέξι λόγους, αλλά για όλους τους άλλους, τους επίπονους, τους ταλαίπωρους, τους μάλλον οδυνηρούς. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς -γυναικολόγους και ορθοπεδικούς εν προκειμένω- οι περισσότερες γυναίκες κάνουν 5 σοβαρά λάθη με το συγκεκριμένο εσώρουχο και να ποια είναι αυτά:

1.

Συνήθως εστιάζουν στο μέγεθος του στήθους και όχι στην περίμετρο της πλάτης. Το αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως κιλών, εκτός από το να δημιουργούνται τα συνήθως αντιαισθητικά εξογκώματα κάτω από τις ωμοπλάτες, είναι οι γυναίκες να υποφέρουν από χρόνιους πόνους στη σπονδυλική στήλη, αλλά και στη θωρακική κοιλότητα, λόγω κακής στήριξης του στήθους και έντονης πίεσης στα πλάγια των πνευμόνων. 

2.

Θεωρούν ότι ένα είναι το μέγεθος, όμως, ξεχνούν τις ορμόνες. Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από τις αυξομειώσεις του βάρους στο σώμα μιας γυναίκας, υπάρχει και ο παράγοντας "περίοδος" με ό,τι αυτό συνεπάγεται εκείνες τις μέρες του μήνα για το γυναικείο στήθος. Σουτιέν που είναι ακριβώς στο μέγεθος σας, δεν σημαίνει ότι είναι ιδανικά, άνετα και υγιεινά για όλες τις μέρες του μήνα. Ένα νούμερο πάνω -με έξτρα προσοχή στην περίμετρο της πλάτης- ή ένας αθλητικός στηθόδεσμος μπορεί να είναι η λύση.

3.

Όχι στα "μαξιλαράκια". Μπορεί να τονώνουν τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, αλλά ειδικά στην περίπτωση που μετά την αφαίρεση του αισθάνεστε πόνους, μικρές κράμπες ή μειωμένη αισθητικότητα ειδικά στα πλάγια του στήθους, είναι η ώρα να τα αποχωριστείτε. 

4.

Τιράντες που πέφτουν ή μαγκώνουν. Είτε πρόκειται για στηθόδεσμο που έχει χάσει την ελαστικότητά του ή δεν έχετε ρυθμίσει σωστά τις τιράντες. Αν κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθάνεστε τις ωμοπλάτες ή την περιοχή του στέρνου σε μόνιμη εγρήγορση, για να μείνουν οι τιράντες στη θέση τους, ετοιμαστείτε για μερικούς σοβαρούς πόνους ή και κακώσεις στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη. Το θέμα είναι να διατηρείται η ευθυτενής στάση του κορμού, χωρίς προσπάθεια ή πίεση. 

5.

Καθόλου σουτιέν; Λάθος. Εκτός κι αν το μέγεθος του στήθους σας είναι το "0" σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση -και ειδικά σ' εκείνη του μεγάλου μεγέθους- χρειάζεστε στήριξη. Πέρα από το άβολο αποτέλεσμα ενός στήθους που -χωρίς παρεξήγηση- κρεμάει και "γράφει" άκομψα κάτω από τα ρούχα, το φυσικό βάρος του στήθους και η λανθασμένη στάση του σώματος μέσα στην ημέρα, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον αυχένα, την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη. Το πείραμα του T-shirt είναι ιδανικό για να ξέρετε πώς θα δείχνει με όλα τα υπόλοιπα ρούχα ένα καινούριο σουτιέν και κυρίως αν σας προσφέρει την άνεση και τη στήριξη που χρειάζεστε. Επίσης, για να είστε σίγουρη για όλα τα παραπάνω υπάρχει και το πείραμα της πλάτης: κάθε φορά που φοράτε τον στηθόδεσμο, κοιτάξτε αν πίσω στην πλάτη σας η ευθεία του κουμπώματος παραμένει ίσια. Αν όχι, αν δηλαδή πηδάει προς τα πάνω, φαίνεται στραβή ή γέρνει προς τα κάτω, φοράτε σίγουρα τον λάθος στηθόδεσμο. Και φυσικά, σε κάθε αγορά μπορείτε να ζητάτε πάντα από την υπάλληλο να μετράει την περίμετρο του κορμού σας με μία μεζούρα για να μην ταλαιπωρείστε άδικα. 

Με στοιχεία από Women'sHealth.com, TheCut.com

Υγεία & Σώμα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ