ΣΗΜΕΡΑ

Υγιές σώμα και στόμα, υγιής νους!

Υγιές σώμα και στόμα, υγιής νους! Facebook Twitter
Είναι συχνό το φαινόμενο μια υποβόσκουσα ασθένεια να διαγνωστεί τυχαία στο πλαίσιο ενός οδοντιατρικού τσεκάπ, αφού το στόμα μας φανερώνει πολλά «μυστικά» της υγείας μας.
0

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί» πρέσβευε ο «πατέρας» της Ιατρικής, Ιπποκράτης, και στη σοφή αυτή ρήση ξεχωριστή θέση κατέχει η στοματική υγεία που καθρεφτίζει τη γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, στη στοματική κοιλότητα εμφανίζονται προειδοποιητικά συμπτώματα που αφορούν έως και 1.000 οργανικές διαταραχές, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα εντερικά προβλήματα και την ανθεκτική υπέρταση. Είναι, δε, συχνό το φαινόμενο μια υποβόσκουσα ασθένεια να διαγνωστεί τυχαία στο πλαίσιο ενός οδοντιατρικού τσεκάπ, αφού το στόμα μας φανερώνει πολλά «μυστικά» της υγείας μας.

Η στοματική υγιεινή δεν έχει ηλικία και τα παιδιά πρέπει, με τη βοήθεια των γονιών τους, να φροντίζουν από νήπια το στόμα και τα ούλα τους, προτού καν βγουν τα πρώτα δοντάκια, καθώς προβλήματα όπως η τερηδόνα στα νεογιλά δόντια ενδέχεται να εμφανιστούν και στα μόνιμα δόντια, όπως εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής Οδοντιατρικής και Παιδοδοντιατρικής του ΕΚΠΑ, Νίκος Κουβελάς.

Η στοματική υγιεινή δεν έχει ηλικία και τα παιδιά πρέπει, με τη βοήθεια των γονιών τους, να φροντίζουν από νήπια το στόμα και τα ούλα τους, προτού καν βγουν τα πρώτα δοντάκια

Για τη φροντίδα των δοντιών και της στοματικής υγιεινής βρεφών, παιδιών και ενηλίκων η εταιρεία InterΜed του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων επαγγελματικής και προσωπικής χρήσης με ειδική σύνθεση για κάθε πρόβλημα, π.χ. για την ευαισθησία των ούλων.

Διαδίδοντας το μήνυμα πως η συνολική υγεία του οργανισμού περνά μέσα από τη στοματική υγεία, οι εταιρείες Uni-pharma & InterMed του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη στηρίζουν έναν διαφορετικό αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου στο Πάρκο Γουδή (Γεωρ. Παπανδρέου 99, Ζωγράφου).

Πρόκειται για τον Αγώνα Δρόμου Dental Run, στου οποίου τη γραμμή εκκίνησης μας καλούν να δώσουμε ραντεβού η Ένωση Athens Dental Students' Association (ADSA), η Οργάνωση Greek Pharmaceutical Students' Federation (GPSF) και ο δήμος Ζωγράφου. Στη διαφορετική αυτή εκδήλωση περιλαμβάνονται αγώνες, χορός, ενημερωτικές δράσεις και πολλές δραστηριότητες για παιδιά κάθε ηλικίας, ενώ στον αγώνα των 5 χλμ. θα υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση.


Η Running Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (υπό την ομπρέλα του οποίου βρίσκονται οι Uni-pharma και InterMed και η εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle) θα δώσει δυναμικό «παρών» στο κυριακάτικο δρομικό γεγονός Dental Run, διαδίδοντας το σύνθημα: «Μαζί, είμαστε πάντα νικητές».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό. Η ώρα προσέλευσης είναι 8:30, με τον πρώτο αγώνα δρόμου των 5 χλμ. ( για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών) να ξεκινά στις 10:00 και τους άλλους δύο αγώνες, του 1 χλμ. και των 500 μ. (για παιδιά κάτω των 11 ετών), να ξεκινά στις 11:00. Για εγγραφή δωρεάν, κάντε κλικ ΕΔΩ ή εγγραφείτε επιτόπου, την ημέρα του αγώνα. Με την προσέλευσή τους στον χώρο οι αθλητές θα παραλάβουν δωρεάν την μπλούζα του αγώνα!

 

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO

 

Υγεία & Σώμα
0

ΣΗΜΕΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ