1.
Όσο κι αν αγαπώ τα μπαρ, αυτά που διαδραματίζονται εντός της μπάρας δεν τα πολυξέρω. Σήμερα είμαι πολύ τυχερός γιατί οι φίλοι μου στο 9 κάνουν δοκιμές για καλοκαιρινά κοκτέηλ και με κάλεσαν να πω τη γνώμη μου.
2.
Ο Σπύρος Αντωνόπουλος είναι ένας εξαιρετικός και πολύ ταλαντούχος barman και μας θεωρώ τυχερούς που μας χαρίζει την τέχνη του σε μπαρ του κέντρου και μπορούμε με ευκολία να τον απολαμβάνουμε. Όση ώρα εμείς μιλάμε για άλλα στην άλλη άκρη του μαγαζιού αυτός ετοιμάζεται πυρετωδώς. Παρατηρώντας τη διαδικασία προετοιμασίας του έτσι από μακριά σκέφτομαι πως όσο απαιτητική είναι η καλή κουζίνα άλλο τόσο απαιτητική είναι και η κατασκευή κοκτέηλ ή ακόμα και η κατασκευή ενός πολύ καλού τζιν τόνικ. Καθόλου απλή υπόθεση. Ο Σπύρος τώρα επιθεωρεί τα μπουκάλια με τους πολτούς φρούτων και μας καλεί προς το μπαρ.
3.
Η δοκιμή αρχίζει
4.
Αυτό το κατάλευκο ποτό περιέχει τζιν αρωματισμένο με λεμόνι, λουίζα, ξύσμα λεμονιού και γιαούρτι (!). Υπέροχα λεμονάτα αρώματα και γεύσεις από πολλές μεριές που ισορροπούν τέλεια με την προσθήκη γιαουρτιού η οποία είναι όσο διακριτική χρειάζεται για να συνεχίσει αυτό το καλοκαιρινό κοκτέηλ να είναι ένα ποτό και όχι milkshake. Το αφήνουμε λίγο και βλέπουμε πως και πέντε λεπτά μετά το σερβίρισμά του εξακολουθεί να διατηρεί το σώμα και την φρεσκάδα της γεύσης του. Δεν το περίμενα. Είμαι πάντα λίγο επιφυλακτικός με τη χρήση γαλακτοκομικών στα κοκτέηλ. Αλλά ο Σπύρος το έκανε τέλειο. Ψηφίζω ναι.
5.
Όλοι αγαπούν τα κόκκινα ποτά στα μπαρ της Αθήνας. Ποιός ξέρει γιατί; Εδώ λοιπόν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη του κοινού για φράουλες και άλλα κόκκινα φρούτα εμπνέονται από τα αριστουργηματικά Julep και ετοιμάζουν αυτό το κοκτέηλ με φράουλα, σιρόπι βανίλιας, μπέρμπον και δυόσμο. Είναι πολύ καλό αν και όλοι συμφωνούμε πως κάτι μας λείπει και η αιτία είναι οι φράουλες. Τόσο απρόβλεπτες στην γεύση τους που αλλάζουν δραματικά την τελική γεύση στο ποτό. Ο Σπύρος μας φέρνει μια δεύτερη επιλογή που αντί για φράουλα γίνεται χρήση βατόμουρου. Εξαιρετικό. Πολύ πολύ καλύτερο. κάθε ενδοιασμός εξαφανίζεται και ψηφίζουμε όλοι ναι!
6.
Αποκάλυψη Νο. 1. Αυτό το κοκτέηλ είναι ό,τι πιο ταιριαστό σε ένα καλοκαιρινό απόγευμα στο κέντρο της πόλης. Τζιν, χυμός ροζ γκρέηπφρουτ και σιρόπι αρωματισμένο με λεβάντα. Άψογο. Νομίζω πως βρήκα το ποτό μου για το φετινό καλοκαίρι. Ακόμα και το ποτήρι που σερβίρεται είναι αριστούργημα.
7.
Αποκάλυψη Νο. 2. Καρπούζι, βότκα αρωματισμένη με σέλινο, μέλι, λεμόνι και τσίλι. Υπέροχο. Καθόλου γλυκερό, δροσερό, ελαφρός spicy αλλά όχι επιθετικό. Αριστούργημα. Κάπου εδώ κανείς δεν κρατιέται μόνο στη μία δοκιμή και επιστρέφει ξανά και ξανά στο ποτήρι. Μπράβο, μπράβο.
8.
Δοκιμάσαμε κι άλλα. Μία πιο updated εκδοχή Pina Colada, όχι τόσο γλυκειά όσο αυτές που έπινες στην εφηβεία σου. Δοκιμάζουμε επίσης ένα εκπληκτικό κοκτέηλ με βάση την τεκίλα. Πολύπλοκο και adult όπως πρέπει. Είχα και την τιμή να περάσω μέσα στην μπάρα και με τις υποδείξεις του Σπύρου να φτιάξω το πρώτο μου Daiquiry. Και στο τέλος καταλήξαμε να πίνουμε αρωματικά τζιν τόνικ γαρνιρισμένα με φλούδες εσπεριδοειδών. Δώσαμε και ονόματα στα κοκτέηλ. The Great Gatsby, Lola Montes, L' aventurra κλπ. Ωραίο απόγευμα. Ευχαριστώ παιδιά.
σχόλια